רכיבים
- ½1 כוסות מים חמים
- 7 גרם שמרים יבשים פעילים
- 1/4 כוס דבש
- 3 כפות מרגרינה בטעם חמאה, מרוככת
- ¾3 כוסות קמח מלא (יתכן שתצטרכו עד ½4 כוסות)
- 1/2 כפית מלח גס
אופן ההכנה:
1. מניחים את המים החמים בקערה גדולה ומפזרים מעל את השמרים. מניחים בצד למשך 5 דקות.
2. מוסיפים את הדבש והחמאה.
3. מערבבים פנימה 2 כוסות מהקמח ואת המלח, עד לקבלת רטיבות. מערבלים במהירות בינונית במשך 3 דקות.
4. מוסיפין ¼1-¾1 כוסות קמח נוספות, עד שהבצק מתרחק בצורה נקייה מדפנות הקערה.
5. לשים על משטח מקומח, מוסיפים עוד 1/2-3/4 כוס קמח נוסף, עד שהבצק חלק ואלסטי, במשך כ-10 דקות.
6. מניחים את הבצק בקערה משומנת גדולה ומכסים באופן רופף בניילון נצמד. מניחים להתפחה במקום חמים, עד להכפלת הגודל, במשך 30-45 דקות.
7. משמנים קלות תבנית כיכר בעזרת תרסיס שמן.
8. מעצבים את הבצק לכיכר ומניחים בתבנית המוכנה, מכסים באופן רופף בניילון נצמד משומן ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הגודל, במשך 30-45 דקות.
9. מחממים תנור ל-180 מעלות. חושפים את הבצק ואופים במשך 40-45 דקות או עד שהכיכר נשמעת חלולה כאשר טופחים עליה קלות.
הצגת כל התגובות