כיכר השבת

באנו לשדרג

חלת שום, בזיליקום ופרמזן שתפאר את שולחן החג

בעוד שלושה ימים יחול חג מתן תורה, שבו נוהגים לאכול מטעמים חלביים ולטרוח בהכנתם במשך שבועות ארוכים. כולנו רגילים ללכת על הבסיסיים ביותר (ואין בזה פסול, כן?): בלינצ'ס, פיצות, פסטות מוקרמות וכדומה. השנה, צאו מהמסגרת והכינו את החלה המיוחדת הזאת של חסי סגל שככל הנראה, תתחסל במהירות הבזק (מתכונים, אוכל)

| 3 | כיכר השבת |
חלת שום, בזיליקום ופרמזן שתפאר את שולחן החג
חלת שום, בזיליקום ופרמזן שתפאר את שולחן החג (צילום: מתוך הבלוג "קווין אוף קייק")
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לחלות:

  • 500 גרם קמח לבן, מנופה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 40 גרם (4 כפות) סוכר לבן
  • 100 מ״ל שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 250-300 מ״ל מים

לציפוי:

  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, כתושות
  • חופן עלי בזיליקום קצוצים
  • מלח גס
  • 50 גרם פרמזן מגורר
  • עלי בזיליקום - לקישוט

אופן ההכנה:

1. בקערת המיקסר מניחים את כל חומרי הבצק, מלבד המלח. מתחילים ללוש עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה. אם הוא יבש, מוסיפים עוד כמה כפות מים.

2. מוסיפים את המלח ולשים במשך 12 דקות, במהירות נמוכה.

3. מוציאים את הבצק מהקערה, מאחדים לכדור ומשמנים מכל הצדדים.

4. מחזירים לקערה ומכסים במגבת נקיה / ניילון נצמד, באופן רופף.

5. מכינים את הציפוי: לאחר שהבצק תפח, מחלקים ל-8 חלקים שווים (120 גרם לכל כדור).

6. מניחים את הכדורים על גבי נייר אפייה ומכסים להתפחה קצרה של 10 דקות.

7. מרדדים כל כדור ומגלגלים לרצועה. קולעים חלה מ-4 רצועות.

8. מניחים על גבי מגש המרופד בנייר אפייה ומתפיחים ל-30 דקות.

9. מחממים תנור ל-190 מעלות טורבו. לאחר שהחלות תפחו, מברישים בתערובת הציפוי ומקשטים בעלי בזיליקום.

10. אופים במשך 20-25 דקות. החלות מוכנות כשהן זהובות גם בתחתית וקלות משקל. כשהן יוצאות מהתנור, מברישים מיד בציפוי ומפזרים את הפרמזן. מצננים ואוכלים טרי.

ניתן להקפיא את החלות ללא ציפוי הפרמזן - מפשירים, מחממים מעט בתנור ומברישים בציפוי נוסף ובגבינת פרמזן.

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
הלכה ברורה, שאסור לאכול לחם/חלה שהיא חלבית או בשרית אפילו נאפו בתום לב אלא אם עשו אותן בצורה משונה, וזה ההסבר שבורקס חלבי הוא משולש ובזה הוא נבדל משאר מאפים כלומר, כל אדם יודע שלחם/חלה הם פרווה ואפשר לאוכלם עם כל תבשיל ולכן תיקנו שלא לעשותם בשרי או חלבי רק בשינוי לפני האפיה! וגם אם ברור למישהו שהלחם
ישראל דוברוסקין
2
אבל אם יש מלמעלה גבינה שרואים אותה או סימן היכר אחר מותר
ללא שם
1
א) סימן היכר של הגבינה מספיק ב) אם עושים כמות מסוימת לארוחה ואין חשש שיתבלבלו משא"כ אם יעשה כמות גדולה שתישאר לו לשאר ימות השבוע
נתי
לחמים ומאפים