רכיבים
- 220 גרם גבינת ריקוטה
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 כף אורגנו טרי, קצוץ
- 1 כפית מלח
- 3/4 כפית פלפל שחור גרוס
- 24 עלי בצק פילו
- 170 גרם חמאה לא מלוחה, מומסת
- 1 כף מלח גס
- רוטב צ'ילי מתוק, להגשה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים שתי תבניות בנייר אפיה.
2. בקערה בינונית, מערבבים יחד את הריקוטה, השום, האורגנו, המלח והפלפל.
3. פותחים את עלי בצק הפילו ופורשים אותם. חותכים את הבצק לשניים (מכוונים למלבנים בגודל 15X20 ס"מ, אך הגודל המדויק עשוי להשתנות לפי סוג הבצק). מכסים את הבצק במגבת מטבח נקייה ולחה מעט כדי שלא יתייבש בזמן הרכבת הסיגרים.
4. מניחים דף אחד מעלי הפילו החתוכים על משטח העבודה, כאשר אחד הצדדים הקצרים יותר פונה לכיוונכם. מברישים קלות את הבצק עם החמאה המומסת, מניחים מעליו עלה חתוך נוסף ואז מברישים גם את החתיכה בחמאה.
5. מניחים בערך ½2 כפיות מהמילוי בקו אופקי במרכז הבצק ומגלגלים את הבצק סביבו. חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי.
6. מעבירים את הסיגרים לתבניות המוכנות - הם יכולים להיות קרובים זה לזה יחסית, אך הם לא צריכים לגעת אחד בשני. מברישים את החלק העליון של כל חתיכה עם כל החמאה המומסת שנותרה, מפזרים מעט מלח גס מעל ואופים עד שהם מקבלים צבע זהוב ונהיים פריכים, במשך 17 עד 22 דקות.
6. מצננים לפחות 10 דקות לפני ההגשה. מגישים עם רוטב צ'ילי מתוק לטבילה.