כיכר השבת

תוצרת בית

לחם ביתי תוך שעה ללא מיקסר וללא התפחה

האם מצאנו את הלחם המושלם? כנראה שכן והוא מגיע ישירות מאירלנד - ללא שמרים, כלומר ללא התפחה, 10 דקות הכנה שכוללת ערבוב בלבד ושיגור לתנור. בפנים הלחם רך ולח ומבחוץ פריך פריך. מתכון ללחם אירי שכל אחד חייב לדעת להכין כדי להרשים את כולם באפס מאמץ (מתכונים, אוכל)

| 30 | כיכר השבת |
לחם אירי ביתי ללא התפחה
לחם אירי ביתי ללא התפחה (צילום: Kate Remmer on Unsplash)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כוסות (300 גרם) קמח לבן, מנופה
  • 3/4 1 כוסות (265 גרם) קמח מלא (הוא מעניק ללחם טעם אגוזי ועמוק, אך ניתן להחליף בקמח לבן)
  • 1/2 1 כפיות סודה לשתייה
  • 1/2 1 כפיות מלח
  • 2 כוסות (500 מ"ל) ריוויון קר (ראו הערה בתחילת המתכון)

אופן ההכנה:

*ניתן להחליף את הריוויון ב-3/4 1 חלב + 1 כף חלב נוספת + 1 כף חומץ / מיץ לימון שמערבבים יחד ונותנים להם לשבת במשך 15 דקות.

1. מחממים את התנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. בקערה גדולה, מערבבים את שני הקמחים יחד עם הסודה לשתייה והמלח. מוסיפים את הריוויון ומערבבים עד שקשה מדי לערבב את התערובת והיא מתגבשת לגושי בצק.

2. מפזרים 2 כפות קמח (מנופה) על משטח עבודה נקי, מגרדים את הבצק מהקערה למשטח, מפזרים עליו עוד קצת קמח, לשים בעדינות לא יותר מ-8 פעמים ויוצרים כדור. שימו לב לא להגזים עם הקמח - ככל שהבצק דביק יותר = הלחם יהיה לח יותר.

3. מעבירים את כדור הבצק לתבנית ומועכים אותו לעובי 2.5 ס"מ. בעזרת סכין חדה, מסמנים איקס במרכז הבצק בעומק 1 ס"מ.

4. אופים במשך 20 דקות, מפחיתים את חום התנור ל-200 ואופים 20 דקות נוספות. מוציאים לרשת תנור ומצננים במשך 30 דקות לפני ההגשה.

ניתן לאחסן את הלחם עד ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר, 4-5 ימים במקרר או במשך חודש בהקפאה.

יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות

תוכן שאסור לפספס
30 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
27
הכנתי את לחם הסודה ,יצא ממש טוב(אפילו הנכדים קיבלו איתו כריכים לבית הספר, תודה רבה,תבורכו,
תמר
26
אם לא רוצים את הלחם חלבי האם ניתן להחליף במים
נוריה
25
ניתן להחליף את החלב/הריוויון במשהו אחר . כדי שיהיה פרווה?
חגית

הצגת כל התגובות

24
אפשר עם קמח מלא?
יוסי
23
האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין ושיפון אם אלגרים לקמח לבן?
יעל
22
אסור לחם חלבי. מותר רק בצורה מסויימת (כגון משולש)
א
21
שלום, ותודה על המתכונן היכן ניתן לראות את התשובה לתגובות? ברצוני לדעת האם לאפות בטורבו?
גילה רצון
20
האם ניתן להחליף במים או חלב סויה אסור להכין לחם חלבי
אביה
19
האם אפשר להכין את הלחם עם חלב צמחי ( לטבעונים)?
פנינה
18
מעניין. רק אני רואה שכתוב ב 1. לחמם תנור ל 220 מעלות? כמה שאלות על חום האפיה בגלל חוסר תשומת לב כאן? הרי כתוב במפורש בהתחלה.
מוטק'ה
17
אני חושב שלפי ההלכה אסור להכין לחם חלבי. אולי זה טוב לגנץ אחרי שהוא חוזר מבית הכנסת ברכב ומפחד שיבנה בית המקדש, שיעבור על עוד הלכה.
מוישי
16
לפי ההלכה לא מכינים לחם עם מוצרי חלב
ח.ד
15
ריח ממכר
אנונמי
14
אפשר בבקשה לראות פרוסה של הלחם? לפרוס ולצלם כדי שנראה מה יצא מרקם תודה
רחליקה
13
חלב שקדים או מים בכמות של 1 3/4 כוס? זה הכל בלי החומץ או מיץ לימון שהיה כתוב? ואם חומץ- איזה סוג חומץ תפוחים?
שאלה
12
1. מה גובה הטמפרטורה הראשונית (לפני הנמכת החום ל-200). 2. מה גודל התבנית?
נורית חן
11
אהבתי מתכון של לחם נראה טעים פצצה
yosef chim
10
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין?
גבסי תמר
9
כתבתם לאפות 20 דק הראשונות ..אבל לא כתוב כמה מעלות? ואז כתוב להוריד את החום ל 200 מעלות... מכמה מעלות להוריד ל 200 מעלות?
לי
מ-220
M&M
8
רוצה להכין לחם פרווה. מה התחליף?
פנינה
7
על איזה חום לאפות
יעלה
6
היי, האם אפשרי להכין מקמח מלא בלבד?
ללא שם
5
לחם ללא התפחה לא טוב למערכת העיכול ,כבד מידי יתפח אחר כך בבטן. אולי לאירים זה מתאים
ברכה
4
האם ניתן להחליף את הקמח לכוסמין? האם אפשר תחליף חלב פרווה?
רחל
3
ואם רוצים שהלים יהיה פרווה מה מחליף את הריווין?
אופירה בוני
2
אפשר להחליף מים במקום חלב. או חלב סויה.
בת שבע
1
א. ואם רוצים פרווה? ב. משפט לא ברור -להחליף את הרוויון בו3/4 1 מה?
מיק
במקום רויון או חלב אפשר כוס ו3/4 בירה לבנה או מים. או חלב סויה או חלב שקדים
נאוה
אולי גם יעניין אותך
לחמים ומאפים