כיכר השבת

מה נאכל היום?

לחמניות עסיסיות במילוי בשר עם בצל מטוגן

הלחמניות הללו תמימות למראה ואינן מסגירות את המילוי המתקתק המתחבא בתוכן. זוהי דרך מעולה להזין את הילדים בבשר, מבלי לנהל איתם ויכוחים. עם טחינה ליד, התכוננו להתמכר (מתכונים, אוכל)

| 4 | כיכר השבת |
לחמניות במילוי בשר עם בצל מטוגן
לחמניות במילוי בשר עם בצל מטוגן (צילום: מתוך האינסטגרם ortal_cohen_hazan@)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

לבצק:

  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/2 ק"ג קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית שטוחה של מלח
  • בערך כוס מים, או לפי הצורך
  • 1/4 כוס שמן

למילוי:

  • 2 בצלים
  • 1/4 ק"ג בשר טחון
  • מלח ופלפל שחור טחון
  • 1 כפית שטוחה של פפריקה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף רסק עגבניות

לקישוט:

  • 1 ביצה
  • מעט שומשום או קצח

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

1. מערבבים בקערה את השמרים, הקמח, הסוכר, כפית המלח, המים והשמן, עד לקבלת תערובת אחידה.

2. מניחים בצד להתפחה במשך 40 דקות.

הכנת המילוי:

3. מטגנים את הבצל, מוסיפים את הבשר הטחון, המלח, הפלפל השחור, הפפריקה, הכמון, הסילאן והרסק.

4. קורצים מהבצק עיגולים וממלאים בבשר שצונן מעט. סוגרים ומניחים בתבנית כשהתפר מונח כלפי מטה.

5. מתפיחים שוב במשך חצי שעה.

6. מורחים ביצה, מפזרים שומשום או קצח ואופים בחום של 170 מעלות עד להזהבה עמוקה.

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אין בעיה להמיר לקמח כוסמין. ייתכן ותצטרכי קצת פחות מים.
אורטל חזן
אולי גם יעניין אותך
לחמים ומאפים