רכיבים
- 3 כוסות קמח, מנופה
- 1/2 1 כפיות מלח
- 1 כף אבקת אפייה
- 60 גרם חמאה / מרגרינה, מומסת
- 1 כוס מים, בטמפרטורת החדר
- שמן צמחי לטיגון
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה או בקערה גדולה בעזרת כף עץ, מערבבים את הקמח עם המלח, אבקת האפייה, החמאה והמים במהירות נמוכה, עד לשילוב. מגבירים למהירות בינונית ומעבדים עד לקבלת בצק חלק, במשך 2-3 דקות. אם עובדים ידנית, זמן הלישה צריך להיות 4-5 דקות.
2. מחלקים את הבצק ל-8 או 16 חלקים שווים (תלוי בגודל הלחמים שאתם רוצים), ומגלגלים כל חלק לכדור.
3. על משטח מקומח קלות, מרדדים לקוטר של כ-6 ס"מ, ובעזרת מזלג, מחוררים את כל שטח הבצק, כמו מצה.
4. מחממים שמן במחבת, ומניחים במחבת 2-3 עיגולי בצק בכל פעם. מטגנים במשך 3-4 דקות מכל צד, עד שמתקבל גוון זהוב-שחום יפה. מוציאים לנייר סופג ומגישים מיד.