כיכר השבת

כל מה שאדם צריך לדעת: בצק פיצה בסיסי

אם יש תחום ידע שכל אחד חייב לגלות בו שליטה מסוימת, הוא הכנת בצק פיצה. זה פשוט, זה קל ותמיד שימושי: מתכון בסיסי לבצק פיצה - התוספות עליכם. תתפרעו (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
כל מה שאדם צריך לדעת: בצק פיצה בסיסי
כל מה שאדם צריך לדעת: בצק פיצה בסיסי (צילום: shuttertstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 25 גרם שמרים טריים
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפות שמן זית, ועוד קצת לעיבוד הבצק
  • 1 כפית מלח
  • 3 כוסות קמח, ועוד קצת לקימוח משטח העבודה
  • 1 כוס מים פושרים

אופן הכנת בצק פיצה:

רגע לפני: אם יש תחום ידע שכל אחד חייב לגלות בו שליטה מסוימת, הוא הכנת בצק פיצה. זה פשוט, זה קל ותמיד שימושי: מתכון בסיסי לבצק פיצה - התוספות עליכם. תתפרעו.

• יוצקים את המים לקערת מיקסר עם וו לישה (או לקערה רגילה, אם החלטתם לעבוד ידנית), ומפזרים מעל את השמרים. משהים 5 דקות, עד שנוצר קצף.

- היזהרו ממים חמים. הם יבטלו את פעולת השמרים והבצק לא יתפח -

• מוסיפים את הסוכר, השמן והמלח לתערובת השמרים, ובאטיות מתחילים לעבד יחד את החומרים, תוך כדי הוספת הקמח בהדרגה, עד לקבלת בצק אחיד. אפשר לעבד מעט ידנית, לקבלת כדור חלק.

• משמנים קלות את הקערה, מניחים בה את כדור הבצק, ומכסים בניילון נצמד. מניחים את הקערה באזור חמים, ומתפיחים למשך שעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

• מחלקים את הבצק לשני כדורים שווים. כדור אחד עוטפים בניילון ומכניסים להקפאה עד 3 חודשים.

• בכדור השני משתמשים עכשיו. מרדדים לעיגול בקוטר 30 סנטימטרים, מברישים בשמן זית ומוסיפים את התוספות האהובות עליכם.

• אופים בתנור שחומם מראש ל-230 מעלות, במשך 12-15 דקות, עד שהבצק מזהיב.

באילו תוספות בחרתם?

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
נראה פצצה. המתכון הוא מזונות או המוציא? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מירי
1
אם יש לי שמרים יבשים כמה אני צריכה לשים ?
אושרת
לחמים ומאפים