כיכר השבת

קלאסיקה בלקנית: בורקס גבינה פריך

לבורקס הגבינה הידוע, שהרומנים מתעקשים לקרוא לו "משולש טורקי", יש רק דרך קלאסית אחת להכנה: בצק עלים וגבינה • זהירות: מכיל קצת יותר מידי קלוריות (מתכונים, אוכל)

| 2 |
בורקס גבינה פריך
בורקס גבינה פריך (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • חבילת בצק עלים מופשר וקר
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 1 כף מלח
  • 1 ביצה טרופה להברשה
  • שומשום / כצח לפיזור

אופן ההכנה:

• מפשירים את בצק העלים ומכוונים את התנור לחום של 190 מעלות.

• לאחר הפשרת בצק העלים לטמפרטורת החדר (שימו לב שהבצק לא יהיה קפוא, אך יישאר קר), מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו קלות את הבצק למלבן דק בעובי 2 מ"מ.

• מחלקים את הבצק לריבועים שווים בגודל 10X10 ס"מ.

• מערבבים היטב את הגבינה עם כף המלח ומניחים כפית גדושה במרכז כל ריבוע בצק.

• מקפלים כל ריבוע למשולש ומהדקים את הקצוות.

• מסדרים את משולשי הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפיה, טורפים את הביצה, מברישים את המשולשים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום או כצח.

• מכניסים לאפיה במשך 10 דקות, מידי פעם בודקים את התנור ומוציאים כאשר הבורקסים מקבלים גוון שחום-זהוב.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
בצק עלים כולו מרגרינה..בעע
ללי
אולי גם יעניין אותך
לחמים ומאפים