
מתכון למאפה עלים ואפרסקים: מורן פינטו, שפית הבית של כיכר השבת, מציעה מתכון לקינוח חגיגי שיסיים את סעודת השבת עם טעם מתוק בפה: מתכון למאפה עלים ואפרסקים. כך תכינו.
מתכון למאפה עלים ואפרסקים - החומרים:
15 ריבועי בצק עלים בגודל שווה
7 אפרסקים
5 כפות סוכר
1 כוס שקדים מולבנים טחונים
1 חלמון
50 גרם מרגרינה ממוסת
1 כף תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה
מפשירים את בצק העלים. מחממים תנור ל200 מעלות. מרדדים את הבצק.
פורסים מהאפרסקים חצאי עיגולים דקים בקערה.
מערבבים שקדים, מרגרינה, סוכר, תמצית וניל.
מורחים מעל כל ריבוע מקרם השקדים ומעל מניחים פרוסות אפרסקים.
אופים כ12-15 דק׳ או עד הזהבה.