כיכר השבת

מצה בריי משודרגת: יותר טעים מלחם

גם אם אתם אוכלים שרויה, המצות לא תמיד עוברות טוב בגרון. מצה בריי הוא המתכון עתיק היומין לשידרוג המצות • מדור צרכנות נבונה מגיש את הגרסה הזולה, הטעימה והפשוטה של המתכון המסורתי (מתכונים, אוכל)

| 8 | כיכר השבת |
מצה בריי: מוציאים מהמחבת פורסים למשולשים ומגישים
מצה בריי: מוציאים מהמחבת פורסים למשולשים ומגישים (צילום: shutterstock)

מתכון למצה בריי מלוחה

החומרים ל-2 מנות

• 4 ביצים טרופות

• 4 מצות מכונה שמורות

•חצי כוס מים

• שמנת מתוקה לפי הטעם

• חמאה לטיגון

• מלח ופלפל

כך תכיני מצה ברייט מושלמת

• מרסקים את המצות לפיסות קטנות בגודל 2-3 ס"מ ומעבירים לקערה.

• מוסיפים את המים וממתינים עד שיספגו במצות.

• מוספים את הביצים הטרופות, ואם החלטתם להוסיף גם שמנת הוסיפו אותה כעת.

• טגנו על מחבת עם חמאה ותבלו במלח ופלפל.

• אפר להוסיף עשבי תיבול, בצל ופטריות לפי הטעם. החלטתם להעשיר את המנה בעשיבי תיבול או בצל? טגנו אותם לפני במעט חמאה.

8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
4 מצות 2 ביצים (או 3) חלב בכמות שיהיה עיסה רטובה מאד ואפילו שרויה בזה מעט, וחלס- למחבת. רק שלא יהיה יבש מידי.
מיכה
4
ב"ה אני מטגן רק עם ביצים ושמן בשביל שלא יהא שרויה וזה טעם גן עדן לא צריך יותר....
יוס
אבל אני לא זוכר כמה ביצים צריך למצה?
כתריאל מנשה
3
הפריד את החלבון מהביצים והקציף , הוסף החלבון המוקצף למצות ערבב היטב ובעדינות הוסף החלמון למצות המתובלות ערבב והוסף החלמון המוקצף , יביא " מצה בריט" אוורירי וטעים !!!
מאירקה

הצגת כל התגובות

2
בזמן בית המקדש היו אוכלים את הקרבן פסח שנוטף רטיבות עם מצה, ומה עשו אלו שלא אוכלים שרויה?! כנראה שבזמן בית המקדש כולם אכלו שרויה וכדעת הגר"א שידע את כל התורה שניתנה בסיני
כובש ארץ ישראל
1
מה קרה? פספסתם את הגברים שמכינים מצה בריי? גברים יהודים טובים כשרים עם ידיים חזקות לערבוב
אני אני אני
לחמים ומאפים