סלט חצילים ופלפל אדום פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 חציל גדול, מקולף וחתוך לקוביות
- 2 כפות שמן
- 1 בצל לבן, קצוץ
- 1 פלפל אדום (גמבה), קצוץ דק
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 כפית כמון
- 1 כף פפריקה
- מלח
- 3 כפות חומץ
אופן ההכנה:
1. מניחים את קוביות החציל בסיר עמוק, מכסים במים ומבשלים עד לריכוך. לאחר הבישול, מסננים היטב מנוזלים.
2. במחבת רחבה, מחממים את השמן ומטגנים עד הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפלפל הקצוץ והשום הכתוש ומטגנים יחד עד שהשום ריחני.
3. מוסיפים למחבת את קוביות החציל, מערבבים ומועכים כנגד הפלפלים. מתבלים בכמון, פפריקה ומלח, מערבבים היטב ולבסוף מוסיפים את החומץ. מבשלים עד שהוא נספג היטב בירקות. מסירים מהאש, מצננים ושומרים בכלי אטום במקרר עד להגשה.