קרם חצילים שרופים עם שום, לימון ומיונז (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1 חציל גדול ושמן
- 2 שיני שום
- מיץ מ-1/2 לימון סחוט היטב
- 2 כפות מיונז
- מלח
אופן ההכנה:
1. שורפים את החציל על אש גלויה עד שהוא חרוך היטב מכל הכיוונים.
2. מעבירים את החציל לקערה, מצננים מעט ומסירים רק חצי מהקליפה.
3. מוסיפים לקערה את השום, הלימון, והמיונז, מתבלים במלח וטוחנים בעזרת מקל בלנדר (כן, יחד עם הקליפה שנותרה על החציל), עד לקבלת מרקם של קרם. שומרים בכלי אטום במקרר עד להגשה.