מטבוחה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 10 עגבניות בשלות, מקולפות וקצוצות דק
- 10 שיני שום, פרוסות דק
- 1 פלפל חריף, חתוך לקוביות
- 1/2 כוס שמן
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- מלח
אופן ההכנה:
1. בסיר עמוק ויבש, מניחים את העגבניות, השום והפלפל החריף ומבשלים על אש בינונית עד שכל הנוזלים מתאדים לחלוטין מהסיר. תנו למטבוחה את כל הזמן שהיא צריכה להתבשל, וערבבו אותה לעתים קרובות.
2. כשהעגבניות בסיר ממש נטולות נוזלים, מוסיפים את הפפריקה והשמן, מתבלים במלח, מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות. מצננים ושומרים בכלי אטום במקרר עד להגשה.