כיכר השבת

פסח תשפ"א 2021

המטבוחה שמורן פינטו מכינה לפסח הזה

מטבוחה פיקנטית במרקם מושלם אחרי בישול איטי ארוך ארוך. הכי טעים לטבול בה מצה או להפוך אותה לבסיס נהדר לשקשוקה (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
מטבוחה
מטבוחה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 10 עגבניות בשלות, מקולפות וקצוצות דק
  • 10 שיני שום, פרוסות דק
  • 1 פלפל חריף, חתוך לקוביות
  • 1/2 כוס שמן
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • מלח

אופן ההכנה:

1. בסיר עמוק ויבש, מניחים את העגבניות, השום והפלפל החריף ומבשלים על אש בינונית עד שכל הנוזלים מתאדים לחלוטין מהסיר. תנו למטבוחה את כל הזמן שהיא צריכה להתבשל, וערבבו אותה לעתים קרובות.

2. כשהעגבניות בסיר ממש נטולות נוזלים, מוסיפים את הפפריקה והשמן, מתבלים במלח, מערבבים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות. מצננים ושומרים בכלי אטום במקרר עד להגשה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מנות פתיחה לפסח