כיכר השבת

באנו לעזור

אז מה עושים עם שמן טיגון בתום השימוש?

עמדתם לטגן שניצלים אליפות ועכשיו יש לכם סיר מלא בשמן טיגון. כלל ראשון: לא משנה מה, אל תשפכו אותו לכיור. מה כן? הנה המדריך המלא כיצד להיפטר נכון משמן טיגון ועם איזה שמן אפשר לעשות שימוש חוזר ללא חשש (אוכל)

| 11 | כיכר השבת |
לא משנה מה, אל תשפכו אותו לכיור
לא משנה מה, אל תשפכו אותו לכיור (צילום: shutterstock)

עמדתם לטגן שניצלים אליפות ועכשיו יש לכם סיר מלא בשמן טיגון שאין לכם מושג איך להיפטר ממנו? בשביל זה אנחנו כאן.

מה לא לעשות: אל - לא משנה מה - אל תשפכו שמן טיגון משומש לכיור. התוצאה תהיה גושי שומן שיסתמו את צינורות הביוב - ולא רק שלכם. מערכת הביוב ברחוב, בשכונה ובעיר כולה תסבול מכך.

מה כן לעשות: ראשית, תנו לשמן להתקרר. לאחר שהשמן מגיע לטמפרטורת החדר, פשוט משליכים אותו לאשפה.

עם זאת, ניתן לעשות שימוש חוזר פעם נוספת או פעמיים ללא חשש. לאחר שהשמן מצטנן, מסננים אותו, מעבירים לכלי אטום ומאחסנים במקום קריר ויבש. רק אל תשכחו לוודא שאתם משתמשים בשמן למטרה דומה - אף אחד לא באמת אוהב צ'יפס בטעם צ'ורוס מתוק.

11 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
אם בכל זאת רוצים לסנן אז עם חיתול בד שמן משומש לא זורקים בכיור מחכים שיתקרר ואז שופכים בתוך בקבוק ריק ואז לאשפה.
4
זורקים, גם ככה טיגון זה לא בריא.
3
כדאי לשפוך את השמן שהתקרר לתוך בקבוק שתיה ריק או קופסה חד פעמית, ולסגור. כך השמן לא ינטוף מהאשפתון בדרך אל זריקתו לפח הציבורי.

הצגת כל התגובות

2
שמן שהתחמם הופך רעל!!!!
1
החמצת השמן וירידה בנקודת העישון שלו (ירידה בעמידותו לטמפרטורות גבוהות) מחריפה את התהליכים המזיקים שציינו. כאשר עושים שימוש באותו שמן מספר פעמים, החומרים המסרטנים מצטברים ומטיגון לטיגון כמותם עולה, מכיוון שנקודת העישון של השמן יורדת והוא מזיק הרבה יותר.
באנו לעזור