רכיבים
- לצ'ורוס:
- 1 כוס (150 גרם) קמח לבן רגיל
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 1 כף שמן זית
- 1 כוס (250 מ"ל) מים רתוחים
- לטיגון: 2 כוסות שמן
- לציפוי:
- 1/4 כוס אבקת סוכר
- 2 כפיות קינמון טחון
- לרוטב השוקולד:
- 1/2 כוס שוקולד מריר קצוץ / שוקולד צ'יפס לאפייה
- 1/2 כוס (125 מ"ל) שמנת מתוקה
אופן הכנת צ'ורוס עם רוטב שוקולד חם:
הכנת רוטב השוקולד:
1. מערבבים את השוקולד והשמנת המתוקה בקערה חסינת חום, ומכניסים למיקרוגל ל-30 שניות, מערבבים ומחזירים למיקרוגל ל-30 שניות נוספות - חוזרים על הפעולה עד שהתערובת חלקה.
הכנת הצ'ורוס:
2. מערבבים את אבקת הסוכר והקינמון בצלחת רדודה, ומניחים בצד.
3. בקערה, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את השמן והמים ומערבבים עד לקבלת עיסה סמיכה, כמו בצק רטוב ודביק.
4. מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר כוכב בקוטר 8 מ"מ.
5. מחממים היטב את השמן לטיגון בווק רחב או מחבת קטנה אך עמוקה, על אש בינונית-גבוהה. איך יודעים שהשמן חם? זורקים פנימה קוביית לחם קטנה. היא אמורה להזהיב תוך 20 שניות.
6. מזלפים רצועות בצק באורך 15 ס"מ לשמן החם, וגוזרים במספריים. מטגנים 3-4 צ'ורוס בכל פעם כדי שהשמן לא יתקרר, במשך 2-3 דקות או עד להזהבה יפה. מדי פעם מגלגלים בשמן. מסירים למגבת נייר, מגלגלים בתערובת הסוכר והקינמון ומגישים עם רוטב שוקולד.