מדידה מדויקת
אפייה מוצלחת מתחילה במידות מדויקות. השקיעו בסט איכותי של כוסות מדידה וכפות, וזכרו לשטוח מרכיבים יבשים כמו קמח, סוכר וקקאו. בעת מדידת נוזלים, השתמשו בכוס מדידת נוזלים שקופה לקבלת תוצאות מדויקות. צעדים אלו יכולים לעשות הבדל גדול בתוצאה של המאפים.
הבנה בסוגי קמח
לא כל הקמחים בעלי מרקם אחיד וכל סוג משרת מטרה ייחודית באפייה. קמח רב תכליתי- משמש לכל מטרה, בעוד שקמח לחם מכיל יותר גלוטן ומתאים ללחמים, לחמניות, פיתות, וכו', מומלץ להשתמש בקמח מופחת גלוטן לעוגות ומאפים קלים. למדו על ההבדלים ובחרו את הקמח המתאים למתכונים שלכם, כדי להשיג את המרקם והמבנה הרצויים.
תיקונים מהירים לטעויות אפייה נפוצות
טעויות קורות, אבל אם תדעו לתקן אותן, תוכלו להציל את המאפים שלך. אם העוגה שלכם מתוקה מדי, אזנו אותה עם קורט מלח. יותר מדי מלח? מוסיפים קורט סוכר. ואם הלחם שלכם לא תופח, אתם יכול לעתים קרובות להציל אותו עם קצת יותר שמרים ומים חמים. חשיבה מהירה ותושייה יכולים להציל הרבה טעויות אפייה.
מרכיבים בטמפרטורת החדר
למתכונים שדורשים מרכיבים כמו חמאה, ביצים וחלב, השתמשו בהם תמיד בטמפרטורת החדר. מרכיבים בטמפרטורת החדר מתמזגים בקלות רבה יותר, יוצרים בלילה חלקה יותר ומבטיחים אפייה אחידה. אם אתם ממהרים, חממו בעדינות ביצים על ידי הנחתן בקערת מים חמימים למשך כמה דקות. בכל אופן, עדיף להוציא מהמקרר את המוצרים מספר דקות לפני ההכנה.
טיפול נכון בשמרים
אפיית לחם יכולה להיות מאיימת, הסוד הוא השמרים. בדקו תמיד את תאריך התפוגה של השמרים. שמרים טריים- תאריך התפוגה שלהם מוגבל. לעומת זאת שמרים יבשים- בד"כ ניתן להשתמש בהם לטווח יותר ארוך מתאריך הפתיחה. כל סוג של שמרים דורש צורת ערבוב שונה. בצעו את ההוראות על פי הכתוב על מארז השמרים ובהתאם להוראות המתכון עד לקבלת התוצאות הטובות ביותר.
המרת מרכיבים
מאד מתסכל לפתוח את הארון באמצע מסע האפייה ולגלות שחסר מוצר מן המתכון. אבל אל דאגה; לעתים קרובות יש תחליפים מתאימים. לדוגמה, ניתן להחליף את החמאה בחלב ומיץ לימון, או להשתמש ברסק תפוחים במקום ביצים. שמרו רשימה של תחליפי מרכיבים נפוצים בהישג יד עבור מצבים כאלה.
הפעלת התנור לאפייה אחידה
הפעילו את התנור על הטמפרטורה המדויקת על פי ההוראות. שימו לב לכוון את הכפתור על אפייה אחידה מלמעלה ולמטה על פי ההוראות. כמו כן, סובבו את התבניות לפי הצורך במהלך האפייה כדי להשיג תוצאות אחידות.
אפייה מהנה!