רכיבים
- 500 מ"ל מיץ עגבניות
- 1 בצל
- 2 שיני שום
- 1 גמבה
- 2 מלפפונים קטנים
- 400 גרם עגבניות מרוסקות (טריות או משימורים)
- 1/8 כוס שמן זית
- 1/2 כף סוכר
- מלח
אופן הכנת גספאצ'ו:
רגע לפני: כל מה שאתם צריכים כדי לעבור את הקיץ בשלום זה לדעת להכין את המנה המופלאה הזו: מתכון לגספאצ'ו - שזה בין מרק קר למשקה פרוזן, טעים ומרענן במיוחד.
• מקלפים וקוצצים את המלפפונים, הגמבה, הבצל והשום.
• מעבדים בבלנדר את העגבניות המרוסקות,יחד עם המלפפונים, הגמבה, הבצל והשום הקצוצים, עד לקבלת מרקם טחון היטב.
• בקערה גדולה מאחדים את הירקות הטחונים יחד עם מיץ העגבניות ושמן הזית, ומתבלים בסוכר ומלח - לפי הטעם.
• מכניסים למקרר, שהגספאצ'ו יצטנן היטב.
הגשה: יוצקים את הגספאצ'ו לקעריות זכוכית אישיות, קוצצים ירקות ומלפפונים ומפזרים מעל. לשדרוג המנה, מטפטפים מעל שמנת חמוצה ומגישים מיד.