כיכר השבת
מה אוכלים היום?

לגזור ולשמור: רוטב אדום עסיסי לדג

זה מתכון שראוי לשמור בהישג יד ויש לכם מנה מרשימהבמינימום עבודה שתשדרג לכם את צלחת ארוחת הערב: מתכון לדג בקלה ברוטב עגבניות ותימין עסיסי וטעים • עד 10 דקות עבודה (מתכונים, אוכל)

|
1
| כיכר השבת |
בקלה (דג קוד) ברוטב עגבניות ותימין עסיסי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 4 פילטים של דג בקלה (קוד)
  • 5 עגבניות אדומות
  • 1 בצל
  • 3 גבעולי תימין (ללא העלים)
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כפית סוכר חום בהיר
  • 1 כף שמן זית

אופן הכנת בקלה ברוטב עגבניות:

רגע לפני: זה מתכון שראוי לשמור בהישג יד ויש לכם מנה מרשימה במינימום עבודה שתשדרג לכם את צלחת ארוחת הערב: מתכון לדג בקלה ברוטב עגבניות ותימין עסיסי וטעים.

• קוצצים את העגבניות והבצל.

• מחממים את השמן במחבת עם שוליים מעט גבוהים או סיר סוטז' רחב, ומטגנים את הבצל במשך 5-8 דקות, עד להשחמה קלה.

• מוסיפים את העגבניות וגבעולי התימין, רוטב הסויה והסוכר ומביאים לרתיחה.

• מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, ומבשלים את הרוטב במשך 5 דקות.

• מוסיפים את נתחי הדג, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 8-10 דקות, עד שהדגים מתרככים.

הגשה: למנה מושלמת, מניחים כל נתח דג בצלחת אישית, עליו יוצקים מספר כפות מרוטב העגבניות, ומגישים לצד קוביות תפוחי אדמה אפויות.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות