כיכר השבת

קינוח לשבת

מתכון בסיסי לגלידת פרווה אדירה - התוספות עליכם

לא תאמינו כמה זה קל להכין גלידה מתוקה וטעימה ללא רכיב חלבי אחד וללא מכונת גלידה יקרה. הנה מתכון בסיסי להכנת גלידה פרווה לגמרי - היצירתיות שלכם תקבע כמה רחוק תלכו עם הגלידה הזו (מתכונים, אוכל)

| 6 | כיכר השבת |
גלידה פרווה - לא לטבעונים בלבד
גלידה פרווה - לא לטבעונים בלבד (צילום: American Heritage Chocolate on Unsplash)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 כוס תמרים מזן מג'הול, קצוצים
  • 1 כוס חלב סויה / חלב שקדים / חלב שיבולת שועל / חלב קוקוס
  • 1 פחית (400 מ"ל) קרם קוקוס עם כמה שיותר אחוזי שומן
  • תמצית טעם - בכל טעם שרק רוצים (חפשו במדף מוצרי האפייה או בחנויות ייעודיות)
  • תוספות אפשריות: פיסטוקים קצוצים / שוקולד צ'יפס / פירות טריים קצוצים או כל תוספת אהובה שרק תרצו

אופן ההכנה:

1. בסיר, מערבבים את התמרים הקצוצים וחלב הסויה ומבשלים יחד על אש בינונית. כשחלב הסויה מבעבע, מסירים מהאש ומכסים את הסיר. נותנים לתמרים להיות שרויים בחלב הסויה עד שהסיר מתקרר לגמרי.

2. יוצקים את התמרים וחלב הסויה לבלנדר וטוחנים במהירות גבוהה עד לקבלת חלקה. מעבירים את התערובת לקערה ומניחים במקרר.

3. בעזרת מיקסר ידני או בקערת מיקסר, מקציפים את כל תכולת פחית חלב הקוקוס במשך 5-7 דקות, עד לקבלת קצפת יציבה.

4. מוסיפים לקצפת את תערובת התמרים וכמה טיפות מתמצית הטעם שבחרתם (זכרו: לאחר שהגלידה קרה, הטעמים מתעמעמים, כך שאל תחששו להוסיף יותר טיפות מתמצית הטעם). מקציפים הכל יחד לאיחוד מלא.

5. בעזרת מרית גומי, מקפלים לתוך התערובת את התוספות ויוצקים הכל לתבנית אינגליש קייק. עוטפים את התבנית בניילון נצמד ומקפיאים במשך 3-4 שעות, עד שהגלידה יציבה.

היי! תוכלו להגיש את הגלידה עם קצפת פרווה מופלאה או קרם שוקולד פרווה מעולה או גם וגם!

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
6
לכמה מנות זה?
5
במוצרי חלב קוקוס המיובאים לישראל נמנעים מהשימוש במושג "חלב קוקוס" מחשש שהוא ייחשב למאכל חלבי (חלב קוקוס הוא "פרווה"). במקום הכיתוב "חלב קוקוס" היבואנים כותבים על המוצרים שמות כמו "מי קוקוס", "נוזל אגוזי קוקוס" או "משקה קוקוס".
4
האם אכן צריך להקציף את כל תוכן הפחית של קרם קוקוס, בלי קודם לקרר ולהפריד את החלק המוצק?

הצגת כל התגובות

3
יפב בלי ביצים מעניין
2
לצערי הקצפתי את חלב הקוקוס הרבה מעבר לכתוב והוא לא התקשה.
1
אין צורך בהוספת ממתיק?
מבשלים, שבתות וחגים , עיקריות וקינוחים- אתר כיכר השבת