כיכר השבת

לכבוד שבת

קינוח פרווה איכותי: מתכון לסופלה שוקולד חם

סופלה שוקולד הוא קינוח מאתגר. קל להכין את הבלילה, אך שלב התנור הקריטי לא תמיד מצליח. מתכון נהדר להכנת סופלה שוקולד חם ואיכותי. לא תרגישו שהוא בכלל פרווה (מתכונים, אוכל)

| 42 |
קינוח פרווה איכותי. סופלה שוקולד חם
קינוח פרווה איכותי. סופלה שוקולד חם (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם מחמאה
  • 3 ביצים
  • 2 כפות קמח תופח
  • 1/4 כוס סוכר

אופן הכנת סופלה שוקולד:

רגע לפני: סופלה שוקולד הוא קינוח מאתגר. קל להכין את הבלילה, אך שלב התנור הקריטי לא תמיד מצליח. מתכון נהדר להכנת סופלה שוקולד חם ואיכותי. לא תרגישו שהוא בכלל פרווה.

• מתכון ל-4 סופלה גבוהים או 6 סופלה נמוכים.

• שוברים גס את השוקולד וחותכים לקוביות את המחמאה. מרתיחים סיר מלא מים ועליו מניחים סיר נוסף או קערת זכוכית ובה ממיסים את השוקולד והמחמאה (שיטת בן מארי).

• בקערה נפרדת טורפים את הביצים יחד עם הקמח והסוכר, בעזרת מטרפה ידנית או מזלג, עד לקבלת תערובת תפוחה.

• מאחדים בזהירות את תערובת הביצים עם השוקולד, תוך ערבוב מתמיד של הביצים. חשוב לערבב, כיוון שהשוקולד החם עלול לבשל את הביצים ולהפוך אותם לחביתה...

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• משמנים קלות תבניות אישיות ויוצקים לתוכן את הבלילה. כדאי להיעזר בשק זילוף או שקית עם חור בקצה, וכך למנוע לכלוך דביק מיותר.

• מכניסים לאפייה את התבניות למשך 10 דקות, ואף פחות מכך. הסופלה צריך להיות אפוי בשוליים ובמרכז עוד צריך לרטוט נוזל שוקולדי רך.

• מגישים חם, ניתן לפדר באבקת סוכר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

42 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
27
הי אפשר להכין יומיים קודם ולמור במקרר?
26
מתכון מושלם (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
25
הסופלה הכי טוב באחריות.אין מצב שלא להצליח אותו.אני כל הזמן מעבירה את המתכון לחברות פשוט מוצלח.

הצגת כל התגובות

24
בתור אחת שכל היום במטבח. ומתנסה במתכונים. ניסיתי הרבה מתכונים של סופלה והתאכזבתי. אבל פה ייצא מושלם וכולם אהבו!! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
23
האם ניתן לחמם את זה במיקרוגל? זה ייתן אותו אפקט של סופלה?
22
הי אפשר להכין יומיים קודם ולשמור במקרר?
21
תענוג לחיך, מוסבר בפשטות. יצא רטוב עם שוקולד נימוך...
20
ממש טעים!
19
אם אין קמח תופח מה אפשר לשים במקום ? תודה רבה
18
הסופלה הכי טוב שאני מכירה מכינה רק אותו!! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
17
הסופלה יצא ממש טעים....יצא לי נחל של שוקולד....ממש צרלי בממלכת השוקולד(מי שמכיר...) (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
16
כמה גרם המחמאה? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
15
בעלי אוהב רק מתוק ותמיד עשיתי מוס רציתי לגוון חיפשתי מתכון טוב והימרתי על המתכון הזה וחששתי ובסוף יצא מושלם😆😆 (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
14
מדהים פשוט מצויין! הוספתי כפית קפה ויצא מושלם!!! אהבתי מאוד את המתכון. יצא טעים מתקתק בצורה מושלמת, מעולה.
13
תוכן (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
כן. גם אחרי יום אפשר גם לחמם על פלטה של שבת. יוצא מעולה.
12
אם אני מכינה מרביעי לשבת איך אני מאכסנת
11
הכנתי , יצא אדיר!!
10
אני בן 10 ואהבתי מאד להכין את הסופלה והוא גם יצא מאד טעים
9
הסופלה יצא ממש ממש ממש טעים והוא היה ממש מתאים לשבת המשפחה נהנתה ואני יעשה אותו שוב
8
איזה קערה עושים ????
7
סוף הדרך! פעם ראשונה יצא לי טוב לכבוד שבת קודש! אשרכם!
6
מטורף
5
אני חיפשתי מתכון לקינוח פרווה שלא דורש הרבה זמן הכנה, והנה, מתכון נהדר של סופלה!!!!!!!!😁😀 (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
4
איך אני יכין 70 סופלה בשביל היריד חסד שיש בבית סיפרנו רננות
3
כמה אבקת אפיה להוסיף לקמח רגיל ?
2
יצא טעים מאד!!! ומאד קל להכנה
1
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מבשלים, שבתות וחגים , עיקריות וקינוחים- אתר כיכר השבת