לקלתית:
- 1/2 1 כוסות קמח, מנופה
- 100 גרם חמאה
- מלח
- 1/4 כוס מים קרים
למלית:
- 3 כוסות פטריות שמפניון טריות, פרוסות
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- מלח ופלפל לבן
- קמצוץ אגוז מוסקט
- 1 כוס גבינה צהובה מפוררת
- 3 ביצים, טרופות
- 30 גרם חמאה מומסת
אופן ההכנה:
1. במעבד מזון עם וו לישה מעבדים את כל מרכיבי הקלתית עד לקבלת בצק אחיד. מגלגלים את הבצק לכדור ומצפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר עד לסיום הכנת המלית.
2. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
3. בקערה, מערבבים את הפטריות והתיבול.
4. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 0.5 ס"מ, מניחים בתוך תבנית קיש עגולה ומהדקים בצדדים היטב. בעזרת מזלג מחוררים את הבצק, ומניחים מעל את הפטריות.
5. בקערה נפרדת, מערבבים את השמנת, הביצים, החמאה והגבינה צהובה. טורפים הכל יחד במטריפה ידנית ויוצקים על הפטריות שבתבנית.
6. אופים במשך שעה או עד ששולי הקיש מזהיבים והמרכז יציב ולא נוזלי.