רכיבים
- 1/2 1 כוסות קמח
- 100 גרם חמאה
- קורט מלח
- 1/4 כוס מים קרים
- למלית:
- 6-8 בצלים לבנים
- 50 גרם חמאה
- 3 ביצים
- 1/4 כוס יין לבן
- 250 מ״ל שמנת מתוקה
- 2 כפות קמח
- 1/4 כפית פלפל לבן
- 1/4 כפית מלח
אופן הכנת קיש בצל:
רגע לפני: שולחן חג השבועות אינו מושלם באמת בלי קיש בצל נימוח שעם מינימום השקעה, מתקבל מאפה נהדר שכולם יאהבו. מתכון לקיש בצל חלבי קל הכנה. מתאים כמנת פתיחה.
ציוד נדרש: תבנית פאי עגולה בקוטר 26 ס"מ
• במיקסר עם וו לישה או ידנית מעבדים את הקמח (לאחר ניפוי), החמאה כשהיא חתוכה לקוביות, המלח והמים הקרים - עד לקבלת בצק אחיד.
• מגלגלים את הבצק לכדור, מצפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך חצי שעה לפחות.
הכנת המלית:
• פורסים דק את הבצלים.
• ממיסים את החמאה במחבת, ומטגנים את הבצלים עד להזהבה קלה.
• מוסיפים למחבת את היין, ומבשלים יחד על אש בינונית, עד שהיין מתאדה ונספג בבצל.
• מעבירים את הבצלים לקערה, ומערבבים יחד עם הקמח, הביצים והשמנת המתוקה. מתבלים במלח ופלפל לבן.
רגע האיחוד:
• מחממים את התנור ל-180 מעלות.
• מרפדים את תבנית הפאי בבצק באופן אחיד, כולל השוליים.
• יוצקים על הבצק את המלית.
• מכניסים לאפייה למשך 35 דקות, עד שהקיש מתייצב ומקבל גוון זהוב יפה.
הצגת כל התגובות