רכיבים
- 3 תפוחי אדמה
- 1 בטטה
- 1 בצל בינוני
- 3 ביצים
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה לבישול
- 1 גביע לבן
- 1/2 חבילת גבינה בולגרית
- מלח
- פלפל שחור
- שמן זית לטיגון
אופן ההכנה:
רגע לפני: במתכון הזה, רוב העבודה נעשית במחבת והתנור מעניק רק את הטאצ' הסופי: פשטידת תפוחי אדמה, בטטה וגבינות במרקם פריך מבחוץ ונימוח מבפנים.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מקלפים את תפוחי האדמה והבטטה וחותכים לקוביות בינוניות.
• פורסים לטבעות דקות את הבצל.
• מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בה את טבעות הבצל על אש קטנה, עד להשחמה.
• לאחר שהבצל קיבל צבע, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והבטטה למחבת, ומטגנים במשך 10 דקות נוספות עד שהתפודים יזהיבו. בתום הטיגון, מעבירים את הבצל והתפודים לקערה ומחכים שיצטננו מעט.
• מפוררים את הגבינה הבולגרית בעזרת פומפייה ומוסיפים לקערת התפודים. כך גם את הביצים, הלבן והשמנת. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול.
• מעבירים את התערובת לתבנית עגולה בקוטר 25 ס"מ.
• מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש למשך 20-30 דקות, עד שהפשטידה משחימה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!