כיכר השבת

מתכון לפשטידת תפוחי אדמה, בטטה וגבינות

במתכון הזה, רוב העבודה נעשית במחבת והתנור מעניק רק את הטאצ' הסופי: פשטידת תפוחי אדמה, בטטה וגבינות במרקם פריך מבחוץ ונימוח מבפנים (מתכונים, אוכל)

| 2 |
פשטידת תפוחי אדמה, בטטה וגבינות
פשטידת תפוחי אדמה, בטטה וגבינות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3 תפוחי אדמה
  • 1 בטטה
  • 1 בצל בינוני
  • 3 ביצים
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה לבישול
  • 1 גביע לבן
  • 1/2 חבילת גבינה בולגרית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:

רגע לפני: במתכון הזה, רוב העבודה נעשית במחבת והתנור מעניק רק את הטאצ' הסופי: פשטידת תפוחי אדמה, בטטה וגבינות במרקם פריך מבחוץ ונימוח מבפנים.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מקלפים את תפוחי האדמה והבטטה וחותכים לקוביות בינוניות.

• פורסים לטבעות דקות את הבצל.

• מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בה את טבעות הבצל על אש קטנה, עד להשחמה.

• לאחר שהבצל קיבל צבע, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה והבטטה למחבת, ומטגנים במשך 10 דקות נוספות עד שהתפודים יזהיבו. בתום הטיגון, מעבירים את הבצל והתפודים לקערה ומחכים שיצטננו מעט.

• מפוררים את הגבינה הבולגרית בעזרת פומפייה ומוסיפים לקערת התפודים. כך גם את הביצים, הלבן והשמנת. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול.

• מעבירים את התערובת לתבנית עגולה בקוטר 25 ס"מ.

• מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש למשך 20-30 דקות, עד שהפשטידה משחימה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
פשטידה טעימה.. מזכירה קצת תפוחי אדמה מוקרם. והבטטה נותן טעם טוב
1
אני אמורה לדעת איזה חבילות אתם קונים?
קישים ופשטידות