רכיבים
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 כוס דבש
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- ¼1 כוסות שיבולת שועל (קוואקר)
- 1 כוס דגני בוקר פריכים (כמו קורנפלקס או שוגי)
- 1/4 כוס שוקולד צ'יפס, מחולקת לשניים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-150 מעלות.
2. בסיר בינוני, על אש בינונית, מערבבים את השמן, הדבש והמלח. מבשלים עד לאיחוד וחימום, כ-2 דקות. מסירים מהאש ומוסיפים את הווניל ושיבולת השועל. מערבבים עד לאיחוד. מניחים לתערובת 'לשבת' 5 דקות בזמן הכנת התבנית. מרפדים תבנית בגודל של כ-20X20 סנטימטרים בנייר אפייה.
3. מערבבים את דגני הבוקר לתערובת שיבולת השועל. מפזרים מחצית מכמות השוקולד צ'יפס על נייר הפרגמנט שבתחתית התבנית. מורחים את תערובת שיבולת השועל מעל ומפזרים את 2 כפות השוקולד צ'יפס הנותרות. מניחים מעל פיסת נייר פרגמנט ולוחצים כלפי מטה, מהדקים את השוקולד צ'יפס לתוך החטיפים ומחליקים את החלק העליון.
4. אופים עד שהחטיפים מקבלים גוון חום בהיר מסביב לקצוות, 25-30 דקות. מצננים את החטיפים לגמרי בתבנית לפני שפורסים אותם. שומרים במזווה בכלי אטום עד שבוע, או מקפיאים בכלי אטום עד 6 חודשים.