רכיבים
- 6 סלקים בינוניים
- 2-3 גזרים גדולים
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח ים
- 6 כוסות ציר ירקות או מים
- 5 ס"מ ג'ינג'ר קלוף ופרוס דק
- 3 גבעולי פטרוזיליה גדולים - העלים מופרדים מהגבעולים
- 1/2 בצל גדול
- 1 שן שום גדולה
- 2 לימונים קטנים
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן הכנת מרק סלק:
רגע לפני: שווה להכין, אבל לא רק בגלל הצבע היפהפה שלו: מתכון למרק סלק וגזר עשיר וקל הכנה בטעם מיוחד שרק ישתבח אם תשקיעו כמה דקות מזמנכם להכנת ציר ירקות ולא תסתפקו רק במים.
>> כך תכינו ציר ירקות עשיר. הכפילו כמויות ושמרו בהקפאה. בחורף הזה עוד תצטרכו את הציר הזה.
• מחממים את התנור ל-230 מעלות.
• מקלפים וחותכים את הסלקים והגזרים לקוביות בגודל 2.5 ס"מ, ומפזרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. שימו לב: הגזר מוכן מהר יותר, כך שניתן להוציא אותו באמצע הקלייה ולהשאיר רק את הסלק, או מלכתחילה להניח אותו בצד שקרוב לפתח התנור וכך הוא יקבל פחות חום.
• יוצקים מעל הירקות 2 כפות שמן זית ומתבלים בנדיבות במלח ים, וקולים עד לריכוך, במשך כ-45 דקות. הופכים פעם או פעמיים כדי שחום התנור יגיע לכולם באופן שווה.
• במקביל, מחממים בסיר מרק עמוק את ציר הירקות או המים, מוסיפים את פרוסות הג'ינג'ר וגבעולי הפטרוזיליה ומביאים לרתיחה על אש בינונית. כשהנוזל מבעבע, מסירים מהאש.
• קוצצים דק את הבצל והשום.
• בסיר גדול (נפרד), מחממים את שמן הזית הנותר על אש בינונית, מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 5 דקות, עד לריכוך קל. מוסיפים את השום, מטגנים במשך דקה נוספת ומוסיפים את הסלק והגזר.
• מסירים את הג'ינג'ר וגבעולי הפטרוזיליה מציר הירקות או המים, ויוצקים את הנוזל לסיר עם הירקות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 5 דקות, עד שהמרק מבעבע. מסירים מהאש.
• טוחנים את המרק במקל בלנדר לתערובת חלקה. אם המרקם סמיך מדי, ניתן להוסיף מעט מים. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים.
הצעת הגשה: קוצצים את עלי הפטרוזיליה מערבבים שמנת חמוצה ומלח, יוצקים את המרק החם לקעריות אישיות, מניחים מעל 1-2 כפות נדיבות מתערובת השמנת החמוצה ומגישים מיד.