לאטקעס או לביבה, מתוק או מלוח - כך או כך, הנה 8 מתכונים מנצחים ללביבות עילית מיוחדות שתארחו על שולחנכם בחנוכה הזה, לביבה לכל לילה:
1. היצירתיות: לביבות ברוטב נאצ'וס
משדרגים את לביבות תפוחי האדמה הרגילות ומגישים אותן עם רוטב נאצ'וס סמיך וטעים כל כך. שמקפיץ את הטעם בכמה רמות והופך את הישיבה ליד החנוכה לחגיגה מקסיקנית.
2. מה ילדים אוהבים? לביבות עם נקניקיות
תוספת כמעט מתבקשת ללביבות שהופכת אותן למנה העיקרית: ללביבות תפוחי האדמה מוסיפים קוביות של נקניקיות שהילדים יאהבו לנשנש. אגב, תמיד תוכלו לדחוף אליהן את שאריות העוף מהארוחה האחרונה.
3. שוברות מסורת: לביבות ברוקולי
אנחנו שמחים לבשר על מהפך בגזרת הקולינריה המסורתית ולהגיש מתכון מנצח ללביבות ברוקולי וגבינת צ'דר רכות וטעימות שיתחסלו רגע אחרי שהוגשו, באחריות.
4. שוברות מסורת #2: לביבות תרד אפויות
אמנם חנוכה זה חג השמן, אבל מי אמר שחייבים לוותר על הבריאות ולאכול מטוגנים ספוגים בחצי טון שמן? הנה מתכון אלטרנטיבי ובריא, יחסית, ללביבות תרד אפויות.
5. המקוריות: לאטקעס תפוחי אדמה מסורתיים
אִמִּי נָתְנָה לְבִיבָה לִי, לְבִיבָה חַמָּה, מְתוּקָה...מכירים? כמובן, אי אפשר בלי הזיכרון שצרוב היטב בדנ"א היהודי: אמא מלבבת לביבות מהתערובת, מניחה במחבת ובבית מתפשט ריח חמים ונעים כל כך.
6. שילוב מוצלח: לביבות סלמון מעושן ותפוחי אדמה
לסלמון המעושן יש טעם דומיננטי וממכר שמשתלב נפלא עם תפוחי האדמה הרכים. מגישים את הלביבות עם שמנת חמוצה ואין מי שיסרב להן.
למתכון לביבות סלמון מעושן ותפוחי אדמה >>
7. מתוקות: לביבות בטטה ברוטב שמנת
במינימום עבודה ורשימת רכיבים קצרה מתקבלות לביבות בטטה מתקתקות שטובלים אותן ברוטב שמנת קטיפתי. לטעם מושלם מגישים את הלביבות חמות ואת רוטב השמנת צונן.
למתכון לביבות בטטה ברוטב שמנת >>
8. הכפילו כמויות: לביבות גבינתיות
יש להם מרקם נימוח, הן רכות מאוד ועסיסיות לא פחות. 10 דקות הכנה ויש לכם לביבות גבינה שכיף לנשנש בארוחה. המלצה: הרחיקו אותן מהישג יד עד לרגע הארוחה, אחרת הן ייעלמו עוד לפני שתספיקו להכין את כולן.