רכיבים
- 4 תפוחי אדמה
- 2 ביצים
- 1 כף גדושה קמח
- 2 גבעולי בצל ירוק
- מלח ופלפל שחור
- לרוטב הנאצ'וס:
- 24 גרם חמאה
- 2 כפות קמח
- 1 כוס חלב
- 1 כוס גבינת צ'דר מגוררת
- שמן לטיגון עמוק
אופן הכנת לאטקס ברוטב נאצ'וס:
רגע לפני: משדרגים את לביבות תפוחי האדמה הרגילות ומגישים אותן עם רוטב מיוחד וקרמי. מתכון להכנת לאטקס ברוטב נאצ'וס סמיך שמקפיץ את הטעם בכמה רמות.
הכנת הלאטקס:
• מגררים את תפוחי האדמה וקוצצים את הבצל הירוק לקערה גדולה, ומערבבים יחד עם הביצים הקמח, המלח והפלפל לתערובת אחידה.
• מחממים שמן לטיגון עמוק, יוצרים לביבות בידיים רטובות ומורידים בזהירות לשמן החם. מטגנים אותן משני הצדדים עד להזהבה.
הכנת רוטב הנאצ'וס:
• ממיסים את החמאה בסיר, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית, עד לקבלת בלילה אחידה.
• מוסיפים לסיר את החלב ומבשלים יחד תוך ערבוב מתמיד על אש בינונית-נמוכה, עד שהרוטב מסמיך.
• לבסוף, מוסיפים את גבינת הצ'דר המגוררת, ומערבבים עד שהגבינה נמסה ומתאחדת לרוטב חלק.
אופן ההגשה: מזלפים את הרוטב על הלביבות החמות.