רכיבים
- 400 גרם תרד
- 1 בטטה
- 1 כוס גבינות מגורדות (צהובה / בולגרית / קשקבל / עמק)
- 1/2 כוס פירורי לחם
- 1 ביצה
- 3 כפות שמן
- מלח ופלפל שחור
- פירורי לחם לציפוי
אופן הכנת לביבות תרד:
רגע לפני. אמנם חנוכה זה חג השמן, אבל מי אמר שחייבים לוותר על הבריאות ולאכול מטוגנים ספוגים בחצי טון שמן? הנה מתכון אלטרנטיבי ובריא, יחסית, ללביבות תרד אפויות.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• חולטים את התרד בקערה מלאה מים רותחים במשך 10 דקות. מסננים מנוזלים היטב וקוצצים.
• מקלפים את הבטטה ומבשלים אותה בסיר עם מים עד לריכוך. מוציאים ומרסקים למחית.
• שמים בקערה את התרד הקצוץ, מחית הבטטה, הגבינות, פירורי הלחם, הביצה, 3 כפות שמן, מתבלים במלח ופלפל, ומערבבים לעיסה אחידה.
• יוצרים כדורים מהעיסה, מגלגלים אותם בפירורי לחם ומועכים אותם קצת משני הצדדים. מסדרים את הלביבות על נייר אפייה משומן ומכניסים לאפייה למשך 30 דקות. ב-10 דקות האפייה האחרונות, הופכים את הלביבות וממשיכים לאפות עד להזהבה יפה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!