כיכר השבת
באנו לעזור

הבצק לא תופח? הנה 4 סיבות מדוע זה קורה

למה הבצק לא תופח זו אחת השאלות הנפוצות ביותר בתהליך האפייה. אמנם אנחנו לא איתכם שם במטבח, אך אלה ארבע הסיבות המרכזיות שחשוב לשים לב אליהן בעת ההתפחה כדי לקבל בצק אוורירי וטוב לעבודה. תודו לנו אחר כך (מדריך, אוכל)

|
10
| כיכר השבת |
למה הבצק לא תופח? (צילום: shutterstock)

השמרים ישנים

זו כנראה הסיבה השכיחה ביותר לכך שהבצק אינו תופח. אנחנו יודעים שזה מתסכל, אבל אם פג תוקפם של השמרים, הבצק לא יתפח ואתם תקבלו לחם במרקם של אבן.

הקפידו לאחסן את השמרים כראוי, במקום קריר ומוצל, ולא להשתמש בהם אחרי שתאריך התפוגה שלהם עובר.

המים חמים מדי

כן, שמרים אוהבים סביבה חמימה, וזו הסיבה שאנחנו בדרך כלל מוסיפים מים פושרים או חלב לבצק. עם זאת, אם המים או החלב חמים מדי, הם "יהרגו" את השמרים. הטמפרטורה הטובה ביותר של המים צריכה להיות בין 35 מעלות ל-40 מעלות.

טמפרטורת ההתפחה

אם המטבח קר מדי, הבצק לא יתפח. שמרים תופחים בסביבה חמימה ונטולת רוח. הניחו את קערת הבצק באזור חמים.

אין לכם סבלנות

סבלנות היא מילת המפתח כשזה מגיע להתפחה. לפעמים הבצק יצטרך 2-3 שעות כדי לתפוח כמו שצריך. תנו לו קצת זמן. אחרי הכל, אתם אופים לחם, לא מצות.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

9
אני מכינה בצק עים ביצה ומעט חמאה בעבר היה יוצא לי בצק מהמם .לא מבינה איפה הטעות עכשיו
ללא שם
8
עצה חשובה הבצק גם לא תופח כאשר מוסיפים את השמן בתחילת הלישה מומלץ להכניס את כל החומרים, ורק לאחר לישה ואיחוד טוב של החומרים להוסיף את השמן בהדרגה
עצה נוספת חשובה
באמת שמתי את השמן בהתחלה והבצק לא תפח. צריך לזרוק אותו?
אורית אלבלח
7
אם אתם רוצים שיתפח יותר מהר שימו כפית חומץ בבצק- לא מרגישים טעם וזה תופח מהר ויפה
אני
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות