זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 10 תפוחי אדמה קטנים
- שמן זית
- פסטרמה בדבש של 'הוד לבן' כשרה לפסח
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
למקפידים: ניתן לקלף את תפוחי האדמה.
1. מחממים את התנור ל-230 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. שוטפים היטב את תפוחי האדמה, וחותכים כל 5 אחד מהם לפרוסות דקות, כמעט עד הסוף (ראו תמונה).
3. מסדרים בתבנית את תפוחי האדמה הפרוסים.
4. פורסים את הפסטרמה לריבועים בגודל 4X4 ס"מ, ומניחים 3 ריבועי פסטרמה בין כל חריץ בתפוחי האדמה.
5. מזלפים שמן זית על כל תפוח אדמה, מתבלים במלח ופלפל שחור.
6. אופים במשך 40 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים.