רכיבים
- 3 עגבניות בינוניות, פרוסות לעיגולים עבים
- 2 כפיות מלח
- 600 גרם בצק עלים, מופשר במקרר
- 1 כוס גבינת ריקוטה (בהמשך מתכון לגבינת ריקוטה פרווה)
- 1 ביצה
- 1 שן שום, כתושה
- 1 כפית אורגנו מיובש
- 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 1/3 כוס בזיליקום טרי קצוץ + עוד לקישוט
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן הכנת טארט עגבניות וגבינת ריקוטה:
1. מרפדים תבנית עם 3-4 שכבות של מגבות נייר, מניחים מעל את פרוסות העגבניות, מפזרים מעל את המלח ומניחים מעל 3-4 שכבות של מגבות נייר. פעולה זו תספח את רוב הנוזלים מהעגבניות, וכך הטארט לא יהיה רטוב.
2. על משטח מקומח קלות, מרדדים את הבצק למלבן בעובי 1 מ"מ, ומעבירים לתבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה.
3. חותכים רצועה ברוחב 2.5 ס"מ מכל צד של המלבן, מברישים את שולי המלבן, ומניחים עליהם את רצועות הבצק (מה שישמור על המילוי בתוך הטארט). חותכים החוצה את עודפי הבצק, ומעבירים את התבנית למקרר.
4. הכנת המילוי: בקערה בינונית, מערבבים את הריקוטה עם הביצה, השום, האורגנו, הפטרוזיליה והבזיליקום.
5. הרכבת הטארט: מורחים את המילוי באופן שווה על מלבן הבצק (אך לא על השוליים המורמים), מסדרים מעל את פרוסות העגבניות כך שהגבינה תהיה מכוסה לגמרי. מתבלים במלח ופלפל שחור.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, עד שהמאפה מזהיב, במשך 25-30 דקות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.