רכיבים
- 2 כוסות שקדים פרוסים
- 2 כוסות מים חמים
- מלח גס
- תוספות לגיוון: 1 שן שום, עשבי תיבול טריים
אופן הכנת גבינת ריקוטה פרווה:
הגרסה לעצלנים:
1. משרים את השקדים הפרוסים במים חמים למשך שעה לפחות.
2. במעבד מזון, טוחנים את השקדים ו-1/4 כוס ממי ההשריה, עד שמתקבל מרקם משחתי. לדילול, ניתן להוסיף עוד ממי ההשריה. מתבלים בנדיבות במלח גס, ניתן להוסיף שום כתוש וחופן עשבי תיבול קצוצים, מערבבים ומעבירים למקרר להתמצקות בקערה עד להגשה.
הגרסה המושקעת מעט יותר - ועדיין, ממש לא מסובכת:
1. משרים את השקדים הפרוסים במים חמים למשך שעה לפחות.
2. במעבד מזון, טוחנים את השקדים ואת כל מי ההשריה עד לקבלת נוזל חלק, ומתבלים בנדיבות במלח גס.
3. מרפדים מסננת בבד לסינון גבינה, חיתול בד (של תינוקות) עם אריגה רופפת ולא צפופה או אפילו 2-3 שכבות של גאזה סטרילית, וממקמים אותה מעל קערה גדולה, או פשוט אוחזים במסננת באוויר.
4. יוצקים את נוזל השקדים ונותנים לו לטפטף לקערה במשך 30 דקות (אם אין לכם כלי לאחיזת המסננת, ערכו תורנויות עם כל מי שבבית).
5. עוטפים בבד את המוצקים שנותרו וסוגרים את הקצוות לכדור. מה עושים עם הנוזל שבקערה? היי! עכשיו יש לכם חלב פרווה שיכול להחליף את חלב הפרה בכל מנה שתרצו.
6. מעבירים את כדור הגבינה העטוף לקערה נקייה, ומניחים במקרר למשך 3-4 שעות להתמצקות, ורק אז מסירים את הבד.