רכיבים
- 6 כוסות קמח
- 1/4 חבילת חמאה (ניתן להמיר במרגרינה)
- 50 גרם שמרים טריים
- 1 כף סוכר חום
- 1/2 1 כפיות מלח
- 2 ליטר מים רותחים
- 50 גרם סודה לשתייה
- מלח גס לפיזור
אופן הכנת פרעצלס:
רגע לפני: כמו בייגלה, רק גדול יותר: מתכון להכנת פרעצלס רכים וחמים, שממלאים את המטבח בריח נפלא ששווה את כל העבודה. בישול מהיר לפני האפייה, מעניק לכעכים את הצבע והמרקם הייחודיים לו.
• ממיסים את החמאה, ומערבבים ידנית בקערה (או בקערת מיקסר על מהירות נמוכה) עם השמרים, הסוכר החום, 2 כוסות מים חמים וחצי מכמות הקמח. מוסיפים בהדרגה את המלח והקמח הנותר, עד לקבלת תערובת דלילה. לשים במשך 8 עד 10 דקות, עד שהבצק הופך לחלק וגמיש.
• מחלקים את הבצק ל-12 חתיכות, ונותנים לו לנוח במשך 5 דקות.
• מרדדים כל חתיכת בצק לגליל ארוך ודק, כשלקראת הקצוות הגליל הולך ונהיה דק יותר מהמרכז.
• מעצבים לפרעצל: אוחזים בשני הקצוות, ויוצרים את צורת האות ע' (בכתיב), ומצמידים את הקצוות אל התחתית המעוגלת.
• מעבירים את הפרעצלס לתבנית אפייה משומנת, ונותנים להם לנוח במשך 30 דקות. לאחר מכן, מכניסים אותם למקרר למשך לפחות שעה עד לילה שלם.
• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
• ממלאים מים רותחים בקערה עמוקה, ומוסיפים בזהירות את הסודה לשתייה. טובלים בקערה כל פרעצל למשך 10-15 שניות בעזרת כף מחוררת, ומחזירים לתבנית האפייה.
• זורים מעל הפרעצלס מלח גס, ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך 15 דקות, עד שהם מקבלים גוון עמוק.
אופן ההגשה: מצננים מעט את הפרעצלס לפני ההגשה. עדיף להגיש אותם כשהם טריים, לצד חמאה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!