קוסקוס צפון אפריקאי מושלם (צילום: שף אלי אבן צור)
סועדים8
זמן הכנה105 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי
לקוסקוס
- סולת 1 ק"ג
- מלח 1 כף
- שמן 1 כוס
- מים 1 יחידות
אופן ההכנה
- הכנת הקוסקוס מערבבים בקערה גדולה את הסולת והמלח | מוסיפים שמן ומערבבים בידיים | מוסיפים כוס מים בהדרגה, תוך כדי לישה של הסולת | מעבירים את התערובת לסיר אידוי לקוסקוס, ומניחים על הכיריים | מפזרים על הרשת ומשאירים חור במרכז לאידוי יעיל | ממלאים את חלקו התחתון של הסיר במים ומביאים לרתיחה, אפשר גם להשתמש במרק ירקות או עוף כדי להוסיף טעמים לקוסקוס | מכסים במכסה ומאדים במשך שעה | בתום השעה, מעבירים את התערובת בחזרה לקערה הגדולה | שופכים על התערובת שתי כוסות מים תוך כדי ערבוב ומכסים במגבת לחה ל-30 דקות | מעבירים את התערובת בחזרה לסיר האידוי ומאדים מכוסה 30 דקות | מעבירים את התערובת לנפה או מסננת ייעודית לקוסקוס שעומדת מעל קערה גדולה, ומסננים את התערובת דרכה ליצירת גרגירים מושלמים
ניתן להשתמש בקוסקוס קנוי, ולעקוב אחר הוראות ההכנה על גב השקית
סועדים8
זמן הכנה255 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי
להכנת התערובת
- בצל חתוך לקוביות גדולות 1 יחידות
- גזר חתוך לקוביות גדולות 3 יחידות
- קישואים חתוך לקוביות גדולות 2 יחידות
- דלעת חתוך לקוביות גדולות 1 יחידות
- עלי סלרי חתוך גס 1 יחידות
- בשר מספר 8 חתוך לקוביות גדולות 1 ק"ג
- קופסא קטנה של רסק עגבניות 1 יחידות
- ראס אל-חנות 0.5 כפית
- מעט שמן 1 יחידות
אופן ההכנה
- אופן ההכנה: מטגנים מעט את קוביות הבשר עד שהם מאפירים | מוסיפים את הירקות ומטגנים כ-3 דקות תוך כדי ערבוב | מוסיפים את התיבול, וכ-3 ליטר מים ומבשלים כ-4 שעות על אש נמוכה