רכיבים
- 1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
- 2 כפיות גרידת לימון (מלימון 1 גדול)
- 500 גרם עגבניות שרי
- 1/4 כוס + 2 כפות שמן זית
- 1 כף עלי תימין טריים
- מלח ופלפל שחור
- 1 בצל צהוב בינוני, פרוס דק
- 3 שיני שום גדולות, פרוסות דק
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס
- 400 גרם שעועית לבנה משימורים (שעועית ברוטב עגבניות או שעועית ללא רוטב - שתיהן טובות)
- 1/2 1 כוסות ציר ירקות / ציר עוף / מים
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-220 מעלות. בקערה קטנה, מערבבים בעדינות את הפטרוזיליה וגרידת הלימון ומניחים בצד.
2. בתבנית אפייה גדולה מערבבים את העגבניות עם 1/4 כוס שמן זית והתימין. מפזרים את העגבניות בשכבה אחת ומתבלים במלח ופלפל שחור. צולים את העגבניות במשך 20-25 דקות, עד שהן מתכווצות וזהובות בקצוות.
3. במקביל, מחממים 2 כפות שמן בסיר רחב ועמוק עם תחתית כבדה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, השום והצ'ילי הגרוס ומטגנים הכל יחד במשך 4-5 דקות, עד שהבצל מתרכך והשום ריחני.
4. מניחים בקערה קטנה 1/2 כוס מהשעועית ומועכים בעזרת גב של כף. מוסיפים לסיר את השעועית הרגילה ואת זו שמעכנו, יוצקים מעל את ציר הירקות / העוף או המים, מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים.
5. כשהעגבניות מוכנות, מוסיפים אותן ישירות לסיר, יחד עם כל המיצים שניגרו לתבנית. מערבבים ומבשלים במשך 5-10 דקות ומתבלים במלח.
אופן ההגשה: מחלקים את התבשיל בין קערות אישיות, מפזרים מעל את תערובת גרידת הלימון והפטרוזיליה ומזלפים מעט שמן זית. מגישים מיד עם לחם לטבילה.