רכיבים
- 4 כפות שמן זית
- 3 נתחי חזה עוף, חתוכים לקוביות בינוניות
- 4 שיני שום, כתושות
- 1 פלפל ירוק חריף, חתוך לאורך ופרוס (משאירים את הזרעים לאקסטרה חריפות)
- 1/2 1 כוסות קינואה, שטופה היטב ומסוננת
- 2 כוסות ציר עוף או מים + אבקת מרק
- 400 גרם שעועית שחורה (הוראות הכנת השעועית בתחילת המתכון) - לא חובה
- 400 גרם שימורי עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות
- 1/2 1 כוסות גרגרי תירס
- 2 כפיות אבקת צ'ילי
- 1 כפית כמון
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
הכנת השעועית השחורה: לילה לפני, משרים את השעועית בקערה מלאה מים למשך כל הלילה. לאחר מכן, מסננים, מעבירים את השעועית לסיר מלא במים, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש קטנה ומבשלים במשך 50 דקות. השעועית צריכה להיות רכה, אך לא להתפרק.
קדימה, עוברים להכנת המנה:
1. מחממים את השמן בסיר גדול על אש בינונית גבוהה. מוסיפים את נתחי העוף, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהעופות כבר לא ורודים. מוסיפים את השום והפלפל החריף, מערבבים ומבשלים יחד במשך 2 דקות.
2. מוסיפים לסיר את הקינואה, ציר העוף, השעועית השחורה, העגבניות והתירס ומתבלים באבקת צ'ילי, כמון, מלח ופלפל שחור. מערבבים הכל יחד, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות, עד שהקינואה רכה ומבושלת.
מגישים מיד בצלחות אישיות עם קוביות אבוקדו מעל או בתוך טורטייה. התבשיל נשמר היטב עד 4 ימים בכלי אטום במקרר.