רכיבים
- חבילת קבבים מזרחיים, מופשרים
- 5 תפוחי אדמה
- 2 עגבניות
- סלסלת פטריות
- 2 בצלים גדולים
- 4 שיני שום
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 כוסות מים
- מלח ופלפל שחור גרוס
אופן הכנת תבשיל קבב:
רגע לפני: צריכים להעמיד ארוחה חמה ומשביעה אבל אין לכם זמן ועצבים לבלות את כל שעות הפנאי הלא-פנויות שלכם במטבח? זה בשבילכם: מתכון לתבשיל קבב עם תפוחי אדמה ופטריות ברוטב עגבניות. מנה שנראית מושקעת, ובפועל - בלי עבודה כמעט. תכלס, ככה בדיוק אנחנו אוהבים את הבישולים שלנו.
• מקלפים וחותכים לקוביות את תפוחי האדמה.
• חותכים לקוביות את העגבניות.
• קוצצים את הבצלים ופורסים את שיני השום.
• מחממים את השמן בסיר סוטז' נמוך ורחב, ומטגנים את הבצלים הקצוצים עד להזהבה.
• מוסיפים את פרוסות השום ותפוחי האדמה, ומערבבים קלות.
• אחרי 3 דקות, מוסיפים את קוביות העגבניות ואת הפטריות בשלמותן, ומערבבים הכל.
• מוסיפים לסיר את המים ורסק העגבניות, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומבשלים במשך 10 דקות על אש בינונית.
• מוסיפים לסיר את הקבבים (בשלמותם, או חתוכים לקוביות), מכסים ומנמיכים לאש קטנה. מבשלים במשך 45 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים. טועמים, משפרים תיבול ומסירים מהאש.
• מגישים עם אורז לבן או סלט ולחם טרי לניגוב הרוטב העסיסי.