חלב שיבולת שועל - תחליף חלב פרווה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1/2 1 כוסות שיבולת שועל רגילה (לא אינסטנט)
- 1 ליטר מים קרים
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1-2 כפות סירופ מייפל
- קורט מלח
אופן ההכנה:
1. מניחים את שיבולת השועל בקערה גדולה, מכסים במים קרים ומשרים במשך 10 דקות.
2. מסננים את השיבולת שועל דרך מסננת דקה ושוטפים היטב במים קרים.
3. מניחים בבלנדר את שיבולת השועל עם ליטר מים קרים, תמצית ווניל, סירופ מייפל ומלח. טוחנים יחד בעוצמה גבוהה עד שהתערובת נוזלית לגמרי.
4. מסננים את החלב דרך בד גבינה לתוך צנצנת זכוכית אטומה ומעבירים למקרר למשך שעתיים לפחות לפני השימוש. החלב יחזיק מעמד במשך 4-5 ימים במקרר.