זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- קנקן תה מוכן ומקורר
- וויסקי
לסירופ:
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- 12 תרמילי הל ירוק
- 3 כפות גדושות עלי ורדים למאכל
אופן ההכנה:
1. בסיר בינוני על אש בינונית, מערבבים את הסוכר עם המים, תרמילי ההל ועלי הוורדים, עד שהסוכר נמס לגמרי והתערובת מתאחדת לסירופ. מכבים מהאש, נותנים לסירופ לעמוד שעה ואז מסננים את הנוזל בלבד לצנצנת אטומה. משתמשים מיד בסירופ או שומרים במקרר עד 3 חודשים.
הרכבת הקוקטייל:
2. לכל כוס קוקטייל, יוצקים 30-55 גרם וויסקי, 30-55 גרם סירופ, מוסיפים 3-4 קוביות קרח וממלאים את הכוס בתה קר. מערבבים ומוסיפים עוד וויסקי או סירופ, לפי הטעם.
אפשר לוותר על האלכוהול בקוקטייל? כן, אין בעיה.