רכיבים
- חבילת עלי סיגר שהופשרו לילה (8 שעות) במקרר
למילוי:
- 1 ק"ג בשר טחון
- 5 עלי דפנה
- 8 גרגירי פלפל אנגלי
- 6 שיני שום
- 4 פלפלים חריפים מזן סודניה
- 1/2 חבילת כוסברה, שטופה היטב
- 1 כף כמון
- 2 כפות שטוחות מלח
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כף שמן
"דבק" לסגירת הסיגרים: 3 כפות קמח + מעט מים
לטיגון: 500 מ"ל שמן
אופן ההכנה:
הכנת המילוי:
1. מגלגלים מהבשר הטחון 4 כדורים בגודל שווה. מניחים אותם בסיר, מכסים במים רותחים ומוסיפים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי. מביאים הכל יחד לרתיחה במשך 10 דקות.
2. מעבירים רק את כדורי הבשר למסננת, שיגירו החוצה את כל הנוזלים שנספגו בהם ומשם מעבירים אותם למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת תערובת חלקה.
3. מוסיפים את שיני השום, הפלפלים החריפים, הכוסברה, הכמון, המלח, הפפריקה והשמן וטוחנים היטב יחד, עד שהתערובת אחידה, במרקם חלק ורך.
הרכבת הסיגרים:
4. בכלי קטן, מערבבים את הקמח עם מעט מים, ליצירת "דבק".
5. חותכים לחצי את עלי הסיגרים, כך שיתקבלו חצאי עיגולים.
6. מניחים לפנינו חצי עלה סיגר, כשהצד החתוך קרוב אלינו ומסדרים במקביל אליו שורה באורך 4 ס"מ מתערובת הבשר, כאשר שומרים על שוליים של 1 ס"מ מהקצה.
7. מקפלים לאמצע את הקצה הימני והקצה השמאלי של חצי עלה הסיגר, ומגלגלים. מורחים את קצה הסיגר בתערובת הקמח ומהדקים, כך הוא לא ייפתח. חוזרים על הפעולה עד שכל הסיגרים מוכנים.
8. בשלב זה, ניתן לסדר את הסיגרים המוכנים בקופסה אטומה ולשמור בהקפאה במשך חודשיים, או לטגן מיד בשמן שחומם היטב, עד להשחמה קלה.
מגישים את הסיגרים חמים ומזלפים מעל בנדיבות טחינה ורודה וסילאן טבעי.
איך מכינים טחינה ורודה? לחצו כאן למתכון נפלא של מלי יהודיוף.