כיכר השבת

התוספת שתופסת

הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה

מאפינס התרד והפטה הללו מלוחים במידה המדויקת, מזינים, יפים בטירוף (בל נשכח שאנחנו אוכלים קודם עם העיניים), קלים להכנה ומתאימים לארוחת בוקר, צהריים, בראנץ' או ערב - עם חביתה, סלט קצוץ, סלמון מעושן או מרק לצידם. הניחו אחד (או שניים) כאלו בקופסת האוכל של ילדכם ותקבלו "ראש שקט" עד שישוב מבית הספר (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה
הכי טובים בפלנטה: מאפינס תרד ופטה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 75 גרם עלי בייבי תרד, קצוצים דק
  • 75 גרם גבינת פטה, מפוררת
  • ½3 כפות פרמזן מגוררת
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 כף צנוברים
  • 1 ביצה גדולה
  • 2/3 כוס (150 מ"ל) רוויון
  • 1/4 כוס (30 מ"ל) שמן
  • 1 כוס (125 גרם) קמח לבן, מנופה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 1/8 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מברישים תבנית מאפינס היטב בשמן ומפזרים מעט קמח בתוך כל שקע. מנערים את התבנית, כך שהקמח יהיה מפוזר באופן שווה. הופכים את התבנית וטופחים עליה בעדינות כדי להיפטר מעודפי הקמח.

2. טורפים בקערה גדולה את השום, הביצה, הרוויון והשמן. מוסיפים את התרד והפרמזן ומאחדים את הבלילה.

3. מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והפלפל בקערה נפרדת.

4. מקפלים בזהירות את תערובת הקמח לתוך התערובת הרטובה. מוסיפים פנימה את הפטה והצנוברים. (שימו לב: המאפינס יצאו מושלמים גם אם הבלילה נראית קצת מחוספסת והתרד לא משתלב בה היטב). מערבבים קלות, לא יותר מדי. מעבירים את הבלילה לתבנית.

5. אופים כ-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז אחד מהמאפינס יוצא נקי. משאירים בתבנית כ-5 דקות ואז מוציאים ומצננים על רשת התנור.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
קישים ופשטידות