ספגטי בולונז עדשים בגרסת הפרווה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 450 גרם פסטה מסוג מקרוני
- 1/2 כוס בצל חתוך לקוביות
- 3 שיני שום, כתושות
- 1 כוס פטריות טריות חתוכות לקוביות
- 1 כפית אורגנו
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס + מעט - להגשה
- מלח
- פלפל שחור
- 400 גרם עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות - משימורים
- 680 גרם רוטב עגבניות לפסטה, קנוי
- 1 כוס עדשים אדומות, שטופות
- 3/4 כוס מים
- 1 כף שמן זית
- גבינת פרמזן, להגשה - לא חובה
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות הכתובות על החבילה.
2. במחבת גדולה מניחים את הבצל, השום, הפטריות, האורגנו, הצ'ילי, המלח והפלפל, יחד עם שמן הזית ומטגנים במשך 3-5 דקות, עד שהבצל והפטריות רכים.
3. לאחר מכן, מוסיפים את העגבניות, רוטב העגבניות, העדשים והמים ומערבבים לאיחוד. נותנים לתערובת לרתוח במשך 15-18 דקות, או עד לבישול העדשים, תוך ערבוב מדי פעם.
4. מגישים את רוטב בולונז העדשים מעל הפסטה, מפזרים מעל צ'ילי גרוס וגבינת פרמזן ומגישים.