רכיבים
- 2 כוסות קינואה, שטופה
- 1/2 כוס שמן זית
- 3 בטטות קטנות, קלופות וחתוכות לקוביות בינוניות
- מלח גס ופלפל שחור
- 1 בצל סגול בינוני, קצוץ דק
- 2 צרורות קייל, ללא הגבעולים, קצוצים גס
- פסטו ואגוזי מלך קלויים, להגשה
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הקינואה לפי ההוראות המצוינות על גבי האריזה.
2. בינתיים, מחממים את שמן הזית בסיר גדול, על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את הבטטות, 1 כפית מלח ו-1/2 כפית פלפל ומבשלים, מכוסה, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבטטות מתחילות להשחים ולהתרכך, 6-8 דקות.
3. מוסיפים את הבצל לסיר ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהבטטות והבצל רכים, 4-6 דקות. מוסיפים לסיר כמה שיותר קייל ומבשלים, מערבבים לעתים קרובות ומוסיפים עוד קייל כשיש מקום, עד לריכוך, 3-4 דקות.
4. מגישים את הירקות על הקינואה, בתוספת הפסטו ואגוזי המלך.