כיכר השבת

מתכון לסלט אטריות אורז ומלון בתיבול פיקנטי

כי חם, כי חופש וכי זה בדיוק הזמן לגוון בארוחות: מתכון לסלט אטריות אורז וכדורי מלון בתיבול פיקנטי - מנת קיץ עסיסית ומרעננת. כדי שהסלט הזה יצא מושלם, כדאי להצטייד בכף פריזאית (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
כדורי מלון - לא תאמינו מה אפשר לשדך להם. אטריות אורז, למשל
כדורי מלון - לא תאמינו מה אפשר לשדך להם. אטריות אורז, למשל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/2 מלון כתום
  • 2 כוסות אטריות אורז מבושלות ומסוננות
  • 3/4 כוס בוטנים קלופים קלויים
  • 3 ענפי בצל ירוק
  • חופן נבטים סיניים
  • לרוטב:
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות רוטב סויה
  • קמצוץ צ'ילי גרוס יבש
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורד
  • 6 טיפות שמן שומשום
  • 1 כף חומץ
  • 1 כפית שטוחה חמאת בוטנים

אופן הכנת סלט קיץ פיקנטי:

רגע לפני: כי חם, כי חופש וכי זה בדיוק הזמן לגוון בארוחות: מתכון לסלט אטריות אורז וכדורי מלון בתיבול פיקנטי - מנת קיץ עסיסית ומרעננת.

ציוד נדרש: כף פריזאית

• מבשלים את אטריות האורז לפי הוראות היצרן, מסננים היטב מנוזלים ומצננים.

• קוצצים את הבצל הירוק.

• בעזרת כף פריזאית (ראו תמונה), קורצים מהמלון כדורים עגולים ויפים.

• מערבבים בקערה את אטריות האורז, כדורי המלון, הבצל הקצוץ והבוטנים הקלויים. מעבירים למקרר למשך חצי שעה לפחות.

• בצנצנת קטנה מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב, לנוזל אחיד (אמולסיה).

• סמוך להגשה, מחלקים את הסלט לכלים אישיים, ויוצקים מעל את הרוטב.

יש לכם סלטים לא שגרתיים אהובים? שתפו אותנו!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
סלטים מהמטבח הכשר