רכיבים
- 4 עגבניות בשלות
- 2 פלפלים אדומים
- 1 בצל גדול
- 1/2 כוס רסק עגבניות
- 1/4 צרור פטרוזיליה
- קורט כמון
- קורט פפריקה
- מעט שמן
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת סלט טורקי: פלפלים ועגבניות בתיבול פיקנטי:
רגע לפני: סלט בן הלוויה הקלאסי של בשר מנגל טוב. כך תכינו סלט טורקי ביתי עסיסי ומלא טעם בקלות מפתיעה: מתכון להכנת סלט טורקי עם פלפלים ועגבניות בתיבול פיקנטי.
שימו לב: יש לקצוץ את הבצל, לחלוט, לקלף ולחתוך את העגבניות, ולקלות את הפלפלים. כדי לייעל את התהליך, עשו את שלושת הפעולות הללו במקביל:
• מחממים את התנור לחום בינוי של 180 מעלות.
• חוצים לשניים את הפלפלים, מניחים בתבנית אפייה על הצד הפנימי, וקולים בתנור במשך 3/4 שעה.
• בינתיים, ממלאים קערה גדולה במים רותחים, מסמנים X בינוני בתחתית כל עגבנייה בעזרת סכין חד ומשרים את העגבניות במים החמים במשך 10 דקות.
• במקביל, קוצצים דק את הבצל.
• לאחר 10 דקות, קליפת העגבנייה תתחיל להיפרד מעצמה, ובעזרת סכין מפרידים את שאר הקליפה. חותכים את העגבניות לקוביות.
• כשהפלפלים מצטננים, חותכים אותם לרצועות ברוחב בינוני.
• מטגנים את הבצל במעט שמן, עד להזהבה.
• מוסיפים את קוביות העגבניות ורצועות הפלפלים למחבת ומטגנים במשך 2 דקות.
• מוסיפים את רסק העגבניות, ומתבלים בפפריקה, כמון, מלח ופלפל ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה במשך 20 דקות.
• קוצצים את הפטרוזיליה, ומוסיפים לקערה. אם חסרים נוזלים, מוסיפים עד חצי כוס מים למחבת.
אופן ההגשה: מתאים לכל ארוחה. גם כסלט לצד המנה הראשונה, כממרח על הלחם ותוספת עריבה לבשר מנגל רך וטוב.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!