כיכר השבת

מתכון לצזיקי יווני אמיתי - מטבל יוגורט ומלפפונים מרענן

מתכון לצזיקי יווני אמיתי - מטבל יוגורט ומלפפונים עם עשבי תיבול מרעננים שנהדר כמתאבן או תוספת לעיקריות חלביות (מתכונים, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
צזיקי יווני אמיתי
צזיקי יווני אמיתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 מלפפון מגורד
  • 1 כפית מלח
  • 3 כוסות יוגורט יווני (עם כמה שיותר אחוזי שומן)
  • 2 כפות שמיר טרי קצוץ דק
  • 2 כפיות נענע טרייה קצוצה דק
  • 1-2 שיני שום כתושות
  • 1 כף חומץ יין לבן (ניתן להחליף במיץ לימון)
  • 1 כף מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כף שמן זית

אופן ההכנה:

1. בקערה, מערבבים את המלפפון המגורד עם כפית מלח ומעבירים את המלפפונים למסננת שממוקמת מעל קערה לניקוז הנוזלים במשך 20 דקות. מוודאים שכמה שיותר מים נסחטים החוצה מהמלפפונים.

2. בקערה נקייה, מערבבים את המלפפונים עם שאר המרכיבים, מתבלים במלח ופלפל שחור ומגישים מיד.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
מה פתאום אוכל יווני? מה זה פה חג היתיוונות? מה אין לנו אוכל משלנו כמו גפיטא פיש וצולנט? צימס וחריין? מתחילים בציזיקי ונגמור חלילה באמונה באליל זאוס.
רטבים וממרחים