רכיבים
- 1 ק"ג תותים
- 800 גרם סוכר
- 20 גרם פקטין
- 100 מ"ל מיץ לימון
- 15 גרם עלי בזיליקום, קצוצים דק
אופן ההכנה:
1. כדי להשיג צבע ומרקם מושלמים, שוטפים את התותים ומקפיאים אותם למשך 12 שעות. לאחר מכן מפשירים אותם, חותכים את הקצוות ואם התותים גדולים מדי, חוצים אותם לשניים.
2. בסיר גבוה עם תחתית כבדה על אש בינונית, מבשלים את התותים עם 700 גרם סוכר תוך ערבוב מתמיד כדי שהסוכר יימס מהר ככל האפשר.
3. בכלי קטן, מערבבים 100 גרם סוכר עם הפקטין. מוסיפים את התערובת לסיר רק כשטמפרטורת התותים עולה על 25 מעלות והסוכר נמס. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
4. מוסיפים את מיץ הלימון (סחוט טרי) ואת עלי הבזיליקום, מערבבים, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
5. מחלקים את הריבה בין צנצנות מעוקרות, נקיות ויבשות וסוגרים היטב את המכסה. שומרים במקום קריר ויבש עד לשימוש ולאחר השימוש, שומרים במקרר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!