רכיבים
- 700 גרם תערובת עשבי תיבול שונים, כמו: פטרוזיליה, כוסברה, מנגולד, שמיר, סלרי, בצל ירוק
- 6 שיני שום גדולות, לא קלופות
- שמן זית
- 2 צ'ילי אדום חריף קטן ומיובש או קורט שבבי צ'ילי גרוס
- מלח
- 1 כף כמון טחון
- 1/4 כוס זיתים שחורים מגולענים קצוצים גס
- קורט פפריקה מעושנת
- מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה:
מתכון ל-4 כוסות רוטב
1. בסיר אידוי גדול על אש בינונית-גבוהה, מניחים את עשבי התיבול (כשהם שלמים ולא קצוצים) יחד עם שיני השום ומאדים במשך 15-20 דקות, עד שהירוקים ושיני השום רכים.
ומה אם אין לי סיר אידוי? ממלאים מחבת גדולה ועמוקה ב-5 ס"מ של מים, מוסיפים את עשבי התיבול ושיני השום, מכסים את המחבת ומבשלים על אש גבוהה ברתיחה מהירה עד לריכוך.
2. מפרידים את שיני השום מעשבי התיבול, מסננים את העשבים, מצננים וסוחטים מהם את הנוזלים. אם יש הרבה ענפים קשים, מסירים אותם ואז קוצצים הכל היטב על קרש חיתוך.
3. במחבת רחבה על אש בינונית-גבוהה, מחממים 4 כפות שמן זית. מוסיפים את הצ'ילי השלמים או הצ'ילי הגרוס וכשמתחילות לעלות בועות סביבם, מוסיפים את עשבי התיבול הקצוצים, מלח ו-1/2 כף כמון ומבשלים במשך 10 דקות תוך ערבוב לעתים קרובות כדי למנוע הידבקות, עד שהנוזלים מתאדים כמעט לגמרי.
4. מכבים את האש, מקלפים את השום ומועכים את שיני השום יחד עם הזיתים המגולענים ישירות על התערובת שבמחבת. מערבבים הכל יחד, טועמים ומוסיפים מלח, אם צריך. מזלפים מעל שמן זית בנדיבות, מוסיפים 1/2 כף כמון וקורט פפריקה מעושנת ומערבבים.
שומרים בכלי אטום במקרר עד 5 ימים ורגע לפני השימוש, מוסיפים שפריץ הגון של לימון.