רכיבים
- 200 גרם יוגורט בטעם טבעי או 200 גרם שמנת חמוצה
- 1/2 1 כוסות קמח תופח (מודדים לאחר הניפוי) או קמח רגיל + 1 שקית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כוס טבעות זיתים
- 1/2 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
- שומשום
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מניחים את הקמח התופח או קמח רגיל עם שקית אבקת אפייה. מוסיפים את היוגורט או השמנת והמלח ומעבדים יחד לבצק.
2. מוסיפים את הזיתים והמוצרלה ולשים לבצק עדין ויחסית דביק.
3. יוצרים מהבצק כדורים בגודל שווה ואז מעצבים אותם לצורת לחמנייה מאורכת. מרטיבים את לחמניות הבצק במעט מים ומגלגלים אותן בצלחת מלאה בשומשום.
4. מסדרים את לחמניות הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות היטב.
מצננים מעט ומגישים מיד או עוטפים בנייר עטיפה לבית הספר או לעבודה, לצד שקית ירקות חתוכים.
הצגת כל התגובות