רכיבים
- 1 דג לברק שלם גדול
- חופן כוסברה קצוצה
- חופן נענע קצוצה
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- 3 שיני שום, קצוצות
- 2 כוסות יין לבן יבש
- 1/2 כוס מיץ לימון טרי
- מלח ופלפל שחור גרוס
לקישוט: 3 פרוסות לימון
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מניחים את עשבי התיבול הקצוצים, השום הקצוץ, היין הלבן ומיץ הלימון. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.
2. חותכים את בטן הדג לרוחב, ממלאים בתוכה את רוב תערובת עשבי התיבול ומורחים על החלק העליון של הדג את התערובת שנותרה.
3. מניחים את הדג על צלחת גדולה, מסדרים מעליו את פרוסות הלימון ומכניסים למקרר למשך שעה לספיגת טעמים טובה.
4. מעבירים את הדג לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ללא כיסוי, במשך 18 דקות.
לכל המתכונים של אלימלך לוין - לחצו כאן