כיכר השבת

מיוחד לשבועות

מתכון לדג לברק ממולא בעשבי תיבול עם לימון ויין לבן

שף אלימלך לוין מגיש לברק שלם במילוי של עשבי תיבול, לימון ויין לבן - מנת דג חגיגית, עסיסית ויפה שמתקתקים בקלות (מתכונים לשבועות, אוכל)

| כיכר השבת |
דג לברק ממולא בעשבי תיבול עם לימון ויין לבן
דג לברק ממולא בעשבי תיבול עם לימון ויין לבן (צילום: אבי לביא)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 דג לברק שלם גדול
  • חופן כוסברה קצוצה
  • חופן נענע קצוצה
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 2 כוסות יין לבן יבש
  • 1/2 כוס מיץ לימון טרי
  • מלח ופלפל שחור גרוס

לקישוט: 3 פרוסות לימון

    אופן ההכנה:

    1. בקערה גדולה, מניחים את עשבי התיבול הקצוצים, השום הקצוץ, היין הלבן ומיץ הלימון. מתבלים במלח ופלפל שחור ומערבבים היטב.

    2. חותכים את בטן הדג לרוחב, ממלאים בתוכה את רוב תערובת עשבי התיבול ומורחים על החלק העליון של הדג את התערובת שנותרה.

    3. מניחים את הדג על צלחת גדולה, מסדרים מעליו את פרוסות הלימון ומכניסים למקרר למשך שעה לספיגת טעמים טובה.

    4. מעבירים את הדג לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, ללא כיסוי, במשך 18 דקות.

    לכל המתכונים של אלימלך לוין - לחצו כאן

    (צילום: אבי לביא)
    תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
    דגים